Anul 2015 ramane tinta pentru trecerea la moneda euro

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, a declarat, la postul public de radio, ca anul 2015 va fi pastrat ca tinta pentru adoptarea euro. Romania si-a propus sa treaca la euro in anul 2015, dar specialistii europeni au apreciat ca din cauza crizei datoriilor din Grecia se va intarzia cu cel putin un an aderarea la zona euro a marilor stare emergente. "Noi am pastrat anul 2015 pentru adoptarea euro, dar esential aici va fi maniera in care vom arata ca putem sa facem aceasta consolidare fiscală. Vedeti cat de greu se face. O pastram aceasta tinta, inclusiv pentru puternicul rol de catalizator pe care il are adoptarea euro din punct de vedere al coerentelor an politicile macroeconomice", a precizat Mugur Isarescu.

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, a declarat, la postul public de radio, ca anul 2015 va fi pastrat ca tinta pentru adoptarea euro. Romania si-a propus sa treaca la euro in anul 2015, dar specialistii europeni au apreciat ca din cauza crizei datoriilor din Grecia se va intarzia cu cel putin un an aderarea la zona euro a marilor stare emergente.

„Noi am pastrat anul 2015 pentru adoptarea euro, dar esential aici va fi maniera in care vom arata ca putem sa facem aceasta consolidare fiscală. Vedeti cat de greu se face. O pastram aceasta tinta, inclusiv pentru puternicul rol de catalizator pe care il are adoptarea euro din punct de vedere al coerentelor an politicile macroeconomice”, a precizat Mugur Isarescu.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Etichete