Noutati :

Antreprenorii cu idei de afaceri pot apela la Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis pentru sprijin de pana la 20.000 de euro

25 septembrie, 2014 - 11:36 AM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: ECONOMIC
0

In perioda 25-26 septembrie 2014, 25 de firme maghiare se afla la Timisoara intr-o vizita de studiu in cadrul CLIMATE KIC. Tematicile vizate sunt: monitorizarea gazelor cu efect de sera, servicii de adaptare la reducerea amprentei de carbon, tranzitia catre practici “prietenoase” din punct de vedere climatic, sisteme de oras durabil, mediul construit, dezvoltarea unei bio-economii, simbioza industriala. CLIMATE KIC este cea mai mare retea europeana destinata incurajarii inovatiei si spiritului antreprenorial in realizarea de produse si sisteme care sa ajute la atenuarea sau adaptarea la schimbarile climatice.


Delegatia maghiara va vizita si Institutul de Energii Regenerabile al Universitatii Politehnica Timisoara precum si doua firme din judet care isi vor prezenta tehnologiile utilizate in procesul de reciclare a deseurilor animale si respectiv deseurilor plastice.

Evenimentul se inscrie in Programul „Vizite de studiu” al Proiectului CLIMATE KIC prin care in luna iunie a acestui an 25 de companii timisene au participat la un schimb de experienta in zona Budapesta, avand ca teme:  simbioza industriala, reciclarea deseurilor, biomasa.

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, in calitate de partener oficial roman al Biroului Regional Climate-KIC din Ungaria Centrala, organizeaza la sediul sau o intalnire in care reprezentanti ai Centrului National pentru Productie si Consum Durabil, ai Primariei Municipiului Timisoara – Biroul de Mediu si ai Denkstatt Romania vor avea interventii despre Timisoara ca oras sustenabil, strategia de combatere a schimbarilor climatice, initiative locale in domeniul eficientizarii energetice si a energiilor regenerabile etc.

In cadrul aceluiasi proiect, pana in prezent, la Programul Incubare / Accelerare – prima etapa au participat 6 antreprenori din Timis care candideaza pentru sprijin la start-up-uri inovative in planificarea afacerii, inclusiv sprijin financiar direct de pana la 20.000 euro.

Sesiunea de inscrieri este inca deschisa.

De asemenea, prin Programul “Dezvoltare profesionala – Pionieri in Practica”, 11 persoane ocupate (antreprenori, angajati) din  domenii cu potential impact climatic au participat la un program de stagiu de o luna in zona Budapesta, urmand ca in luna octombrie sa beneficieze de inca o luna de stagiu in una din cele 5 regiuni vizate de proiect: West Midlands – Marea Britanie, Emilia Romagna – Italia, Valencia – Spania, Hessen –Germania si Silesia de Jos – Polonia.

Antreprenori motivati cu idei de afaceri inovatoare sau care fac dovada utilizarii de tehnologii de ultima generatie cu puternic impact climatic sunt asteptati la sediul CCIAT din Pta Victoriei nr.3, et.I, Cristina BADULESCU- consultant, tel. 0374 160 903, e-mail: [email protected]

Video-ul nu poate fi incarcat.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...