Noutati :

Aniversare la Universitatea Politehnica Timisoara. 95 de ani de existenta, marcati de-a lungul unei saptamani de evenimente

3 noiembrie, 2015 - 02:31 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Inovatie, creativitate, excelenta si traditie. Sunt doar cateva dintre cuvintele care caracterizeaza Universitatea Politehnica Timisoara, la implinirea a 95 de ani de existenta.

Data de 11 noiembrie 1920 marcheaza momentul in care regele Ferdinand I a semnat decretul regal prin care se puneau bazele primei institutii de invatamant superior din vestul tarii. S-au scurs de atunci 95 de ani, iar pentru a sarbatori cum se cuvine evenimentul, reprezentantii Universitatii Politehnica au organizat o serie de evenimente, care stau sub semnul cifrei aniversare – 95.

„Incepand de luni pana vineri avem o serie de activitati prin care marcam 95 de ani ai Politehnicii Timisoare. Luni este o zi importanta, pentru ca este Ziua Portilor Deschise. 95 de locatii ale Politehnicii sunt deschise pentru a fi vizitate de catre toti cei curiosi sa vada salile de curs, laboratoarele, biblioteca, salile de sport si tot ce ofera scoala noastra”, a declarat Viorel Serban, rectorul Universitatii Politehnica din Timisoara.

Ziua de marti este ziua parteneriatelor stiintifice si a performantei. 95 de studenti cu merite deosebite vor fi premiati, in prezenta partenerilor economici ai universitatii. Iar ziua va fi incheiata cu un simpozion international.

Miercuri, 11 noiembrie, este Dies Academicus, ziua in care se implinesc 95 de ani de la semnarea decretului prin care a fost infiintata Universitatea Politehnica Timisoara. Iar ceremoniile organizate in aceasta zi sunt deosebite.

upt

„Miercuri este varful activitatilor, pentru ca miercuri se implinesc 95 de ani de cand Regele Ferdinand a semnat decretul de infiintare a Politehnicii si acest moment va fi marcat printr-o ceremonie festiva in Sala Senatului, cu invitati de marca, care au insemnat ceva pentru scoala noastra, de-a lungul timpului”, a completat rectorul Viorel Serban.

In aceiasi zi va fi inaugurata expozitia „UPT. 95 de secvente”, in care vor fi prezentate 95 de momente din istoria universitatii. Tot miercuri vor avea loc si lansari de carte, dar si o expozitie a primelor 95 de cursuri predate in universitate, caligrafiate de studentii acelor vremuri.

Ziua de joi este dedicata Anului Luminii. Vor avea loc mai multe actiuni menite sa puna in evidenta lumina, in toate formele ei, de la cele artistice la cele stiintifice. Iar pe fatada Facultatii de Arhitectura se vor face proiectii de imagini 3D.

Vineri, ultima zi a evenimentelor, este marcata de activitati sportive. Vor avea loc un cros, dar si campionate de fotbal, handbal si baschet. Momentul de incheiere al saptamanii dedicate implinirii a 95 de ani de la infiintarea Universitatii Politehnica Timisoara va sta tot sub semnul cifrei aniversare. Pe stadionul stiinta va fi organizat un cros, in cadrul caruia se vor alerga 95 de ture de teren

Cei care vor sa afle programul detaliat al aniversarii de 95 de ani al Universitatii Politehnica pot gasi toate detaliile cuprinse intr-o harta interactiva, pe site-ul institutiei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...