Aniversare la Facultatea de Management in Productie si Transporturi a Universitatii Politehnica Timisoara. Se implinesc 20 de ani de la infiintare

TIMISOARA. Una dintre cele mai cunoscute si bine cotate facultati din cadrul Universitatii Politehnica Timisoara a imbracat straie de sarbatoare. Este vorba despre Facultatea de Management in Productie si Transporturi, care a implinit 20 de ani de la infiintare. Profesori, studenti, dar si conducerea universitatii s-au reunit in cadrul unei ceremonii festive, pentru a marca asa cum se cuvine primele doua decenii de existenta a unei specializari atat de importante, la Timisoara.

„Pentru ca este un moment aniversar, sigur ca mesajul este de felicitare, pentru ca, iata, dupa 20 de ani, a reusit sa faca din facultatea aceasta o facultate puternica, iar din programele de studii pe care le coordoneaza, sa faca niste programe de succes. Este bine-cunoscut faptul ca Facultatea de Management in Productie si Transporturi este una dintre facultatile de frunte ale Politehnicii, iar absolventii ei au mare cautare pe piata muncii, asa ca noi suntem mandri ca avem o a treia aniversare in doar doua luni si reusim sa aratam lumii ca Politehnica ramane in continuare o forta, iar absolventii ei contribuie din plin la dezvoltarea economica si la succesul in toate domeniile. Este foarte interesant, aceasta este prima facultate din Romania care are aceasta structura, eu cred ca a fost si este in continuare necesara si pentru alte universitati, iar noi suntem mandri ca Timisoara”, a declarat Viorel Aurel Serban, rectorul Universitatii Politehnica Timisoara.

Facultatea de Management in Productie si Transporturi de la Timisoara a fost prima de acest gen din tara. Si pentru ca specialistii pe care ii pregateste au ajuns sa fie indispensabili in mediul economic actual, reprezentantii facultatii promit ca si in continuare vor dezvolta toate ramurile necesare pentru ca absolventii acestei facultati sa fie cat mai bine pregatiti.

„Este prima facultate de management intr-o universitate tehnica din Romania. Am avut curajul sa facem asta si nu ne-am inselat, drept dovada stau rezultatele pe care le-am avut in cei 20 de ani. Avem in prezent doua cicluri, inginerie si management in stiinte administrative, avem licenta, masterat si doctorat si vrem, in viitor sa dezvoltam, la partea de masterat limbi straine, masterat la distanta pentru administratia publica si doctorate in parteneriat cu universitati de prestigiu din Europa si din lume. Era foarte necesara aceasta specializare. In America a aparut la inceputul secolului 20. Ingineria industriala, ingineria economica, ingineria si managementul – sunt combinatii intre ce fac inginerii si ce fac economistii. Este la mijlocul distantei intre inginer si economist, facem materii ingineresti, facem materii economice, manageriale, iar absolventii nostri de obicei se angajeaza inainte de a termina facultatea”, a spus Marian Liviu Mocan, decanul Facultatii de Managament in Productie si Transporturi.

Facultatea de Management in Productie si Transporturi a fost infiintata in 1996, ca urmare a cererii tot mai mare pentru specialisti in inginerie economica si management. Dupa 20 ani, facultatea se bucura de o imagine favorabila construita pe baza rezultatelor academice si stiintifice, a colaborarilor cu universitati din tara si din strainatate, a legaturilor stranse cu mediul privat si a numerosilor absolventi de succes.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Felicitari si la mai mare. O facultate de mare prestigiu din cadrul Politehnici Timisoara.