Noutati :

ANI ancheteaza averile liderilor sindicali. Vezi lista celor vizati si averile unora dintre ei!

16 februarie, 2011 - 11:00 AM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
1

Agentia Nationala de Integritate verifica daca sindicalistii si-au dovandit nejustificat averea. Mai multi lideri sindicali sunt cercetati.

Pe lista liderilor sindicali care sunt verificati de ANI se afla: liderul SedLex, Vasile Marica, liderul Blocului National Sindical, Dumitru Costin, liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, presedintele Federatiei „Alma Mater”, Anton Hadar, liderul ProLex, Vasile Lincu, liderul SNPPC, Marius Gruia, liderul CNSLR Fratia, Marius Petcu, presedintele CNS Meridian Ion Popescu, Ion Albu, presedintele executiv al Federatiei „Spiru Haret”, Marius Nistor, liderul de sindicat de la Petrom, Liviu Luca si presedintele Spiru Haret, Gheorghe Isvoranu.

Actiunea ANI vine dupa ce marti liderul sindical, Vasile Marica, a fost acuzat de un fost sef de vama ca a fost beneficiar al spagii care se lua in vamile din Romania si ca lua sume mari de bani, promitand protectie pe posturi.

In plus, potrivit Antena 3, si sotia lui Vasile Marica este verificata de ANI. Malina Marica a castigat, in anul 2009, 126.256 de lei – venit platit de statul roman, pentru functia de director adjunct al Scolii de Finante Publice si Vama, din Ministerul de Finante (MF).

Ce spun liderii de sindicat vizati de controlul ANI

Gheorghe Isvoranu, presedintele Federatiei Spiru Haret, sustine ca decizia Agentiei Nationale de Integritate nu reprezinta o surpriza pentru el si considera ca totul porneste de la criticile aduse de sindicalisti Guvernului.  „Pentru mine nu este o surpriza. Nu ma deranjeaza controlul, din punctul meu de vedere doresc sa se faca acest control. Pana acum politicul s-a legat mereu de sindicate. Este foarte clar ca se incearca o decredibilizare in masa a miscarii sindicale. Asa scapi de singurii oameni care in aceasta perioada mai sustin interesele oamenilor”, a declarat Isvoranu.

La randul sau, liderul ProLex Vasile Lincu a declarat ca el nu avea obligatia sa isi depuna declaratie de avere. „Este, curios intruncat ANI s-a autosesizat cu privire la mai multi lideri de sindicat. Erau pe lista toti liderii confederatiilor sindicale si eram si eu trecut, desi nu sunt presedinte de confederatie sau federatie si nu am obligatia de a depune o declaratie de avere”, a declarat Vasile Lincu, liderul ProLex.

„Eu mi-am depus declaratia de avere asa cum cere legea. Nu e nici un motiv de revolta. ANI sa isi faca treaba. Vreau insa ca ANI sa verifice toate declaratiile de avere nu numai acele ale liderilor de sindicat mai vocali”, a declarat Marius Nistor liderul sindicatului Spiru Haret.

„Era de asteptat. Ma mir ca nu ne-au dat la DNA. Ma asteptam ca DNA sa ne aresteze pe toti liderii sindicali. Ce face ANI reprezinta un abuz. Noi am depus si o plangere”, a declarat Bogdan Hosu liderul Cartel Alfa.

„Chiar acum un minut am primit o scrisoarica de la ANI in care sunt informat ca: s-a declansat evaluarea averii dumneavoastra. Este o actiune jenanta a ANI. Cred ca vor sa ne aresteze pe toti liderii de sindicat mai vocali „, spune Anton Hader liderul Almamater.

„ANI a inceput investigatia in urma unui articol aparut intr-un tabloid central. In articol se spunea ca stau intr-un apartament de lux din Bucuresti si apare o poza. Au fotografiat insa sediul BNS. Apoi mai sunt fotografiat lanaga o masina de lux. Este o campanie de intoxicare a opiniei publice”, a declarat Dumitru Costin liderul BNS.

„ANI sa isi faca datoria dar sa nu uite de constiinta si de stiinta. Sa fie insa atenti la lege. Este ciudat ca sunt verificat eu. Nu am afaceri cu statul nu am afaceri dubioase.”, a declarat Ion Popescu presedintele Confederatiei Meridian.

„Nu cred ca este o lista neagra. Cred ca ANI isi face doar datoria. Eu am transmis toate documentele. Personal nu mi se pare normal sa fiu verificat pentru ca nu sunt platit din fonduri publice dar daca asta e legea ne conformam”, a dclarat Sorin Dumitrascu, presedinte Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor.

Vezi ce averi au unii lideri de sindicat verificati de ANI

Averile liderilor de sindicat sunt la vedere incepand cu luna noiembrie 2010. De atunci, angajatii statului pot afla, oficial, ce averi detin reprezentantii lor. Conform propriilor declaratii, conducatorii bugetarilor cu salarii reduse raporteaza venituri lunare de peste 10.000 de lei.

Vasile Lincu: presedintele Sindicatului National al Politistilor si Vamesilor „Pro Lex” si vicepresedintele Uniunii Sindicatelor Functionarilor Publici si Personalului Contractual „Forta Legii”.

Lincu sustine ca singura legatura dintre cei 15 lideri sindicali verificati de ANI este faptul ca toti au participat la forme de protest in anul 2010.

Declaratia de avere, completata in 8 septembrie 2010:

-► teren intravilan de 401 metri patrati, cumparat in 2004 impreuna cu sotia sa, Angelica Lucica Lincu
-► apartament in Bucuresti cu o suprafata de 52 de metri patrati, cumparat in 2001
-► autoturism Audi A6, cumparat in 2002 cu 15.500 de euro
-► depozit bancar de 20.000 de euro, deschis in 2010
-► castiguri de 8.375 de lei din activitatea de presedinte la Pro Lex
-► castiguri de 45.611 lei ca director si redactor la revista Pro Lex

De asemenea, sotia sa, Angelia Lucica Lincu, a castigat 11.036 de lei ca director la „Pro Lex”, 4.224 de lei ca economist la Fundatia „Noi Citim” si 4.060 de lei ca secretar de redactie si redactor la revista „Pro Lex”.

In declaratia de avere mai este trecuta si o donatie de 10.000 de euro, facuta pe numele lui Nelu Lincu.

Anton Hadar: presedinte al Federatiei „Alma Mater” si membru al Asociatiei Romane de Tensometrie si al Societatii Romane de Biomateriale

Conform Mediafax, Anton Hadar este de parere ca Agentia Nationala de Integritate „isi da in petec”, deoarece verifica doar liderii de sindicat care au aparut la televiziuni si au deranjat puterea politica.

Liderul „Alma Mater” sustine ca a primit in urma cu trei saptamani prima scrisoare de la ANI, in care i se solicita trimiterea unor documente, care erau deja facute publice pe site-ul „Alma Mater”.

Guvernul doreste sa nu aiba nicio opozitie. Eu sunt pe lista pentru ca am fost prezent mai des la televiziuni. Ei isi dau in petec cu faptul ca nu-s toti liderii verificati. Se doreste verificarea celor care au deranjat puterea politica. E trist ca un profesor universitar sa fie tarat prin birourui cand toate documetele erau pe site. Puteau lua de acolo si sa fie mai eleganti„, a spus Hadar.

Declaratia de avere, completata in 1 octombrie 2010:

-► un apartament in Bucuresti, in suprafata de 70 de metri patrati, cumparat in 1996, impreuna cu sotia sa, Maria Hadar
-► un autoturism Renault Megane din 2003 si o Dacia Logan din 2005
-► doua conturi curente, la aceeasi banca – unul din 2002, in valoare de 11.096 lei, iar al doilea din 2006 – de 1.099 euro
-► alte conturi bancare, la diferite banci: valoarea totala a acestora, in lei, este de 291423 ron
-► castiguri de 69.695 de lei din salariul de profesor universitar la Universitatea Politehnica din Bucuresti
-► castiguri de 10.200 lei din functia de presedinte al Federatiei Alma Mater
-► castiguri de 4.587 lei din activitatea de cercetator la Cyrom Investments
-► castiguri de 8.467 lei din activitatea de expert la ARACIS
-► castiguri de 1.656 de lei din calitatea de membru in comisiile de doctorat
-►castiguri de 2.142 lei din activitatea de expert evaluator la UEFISCSU

Sotia lui Anton Hadar a incasat din salariul de inginer la Cadbury Romania 33.312 lei, ca cercetator la Optotechnologies – 17.358 de lei, iar din functia de administrator financiar la Universitatea Politehnica din Bucuresti, alti 1.027 lei.

Dumitru Costin: presedinte al Blocului National Sindical, presedintele executiv al AFAN, membru in consiliile de administratie ale CNAS si Realitatea Media si membru in consiliul executiv la FRF.

De asemenea, Costin mai este asociat la SC Interactive Commtech Development SRL si membru in Fundatia pentru Promovarea Progresului Social, potrivit declaratiei sale de interese.

„Tot ce se intampla acum este o campanie absurda de manipulare a opiniei publice, cu interferenta masiva in sistemul vamal, vrand sa demonstreze ca tot ceea ce se intampla in vami este generat de totii liderii sindicali”, a spus Costin, citat de Mediafax.

Declaratia de avere a lui Dumitru Costin, completata in 1 noiembrie 2010:

-► un apartament in Bucuresti de 91 metri patrati, cumparat in 2002, impreuna cu un teren in suprafata de 34 de metri patrati, care reprezinta o parte din curtea interioara a imobilului
-► un apartament in Pitesti, de 76,63 metri patrati, cumparat in 1997, impreuna cu fosta sotie si care nu a fost partajat in urma divortului
-► 10,2% din capitalul social al societatii Interactive Commtech Development SRL – cele 1.447 de parti sociale avand o valoare totala de 36.196,78 lei
-► castiguri de 17.975 lei din functia de presedinte al BNS
– 139.283 lei din functia de manager intr-un proiect european implementat de BNS
-► 14.323 de lei din functia de presedinte executiv al Asociatiei Fotbalistilor Amatori si Nonamatori
-► 21.420 de lei din calitatea de membru in Consiliul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal
-► 10.395 de lei din calitatea de membru in consiliu de administratie al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate
-► 35.427 de lei ca membru in consiliul de administratie la Realitatea Media

Dumitru Costin nu are nicio masina in proprietate, nici conturi sau depozite bancare, nu are bijuterii sau obiecte de arta a caror valoare sa depaseasca 5.000 de euro, iar in ultimele 12 luni nu a instrainat bunuri mobile, potrivit documentului.

El are insa de platit o datorie de 85.000 de lei la o banca, pentru un credit contractat in 2005 si scadent in 2020.

Marius Nistor: vicepresedinte al Consiliului Economic si Social, vicepresedinte al Confederatiei CNSLR-Fratia si presedinte executiv al Federatiei „Spiru Haret”

Nistor a declarat ca nu are nicio problema cu verificarea ANI, dar i se pare suspect momentul ales. El precizeaza insa ca a depus inca din luna octombrie 2010 declaratiile de avere si de interese.

De ce nu au facut-o cand au primit declaratiile„, a mai spus Nistor.

Declaratia de avere a lui Marius Nistor, completata in 1 noiembrie 2010:

– un teren extravilan de 566 de metri patrati, cumparat in iulie 2010, impreuna cu sotia sa, Ionela Nistor
– un apartament de 77,64 metri patrati, dobandit in 2003
– castiguri de 21.780 de lei ca profesor de fizica la Liceul „Nicolae Iorga” din Bucuresti
– castiguri de 21.231 de lei din functia de presedinte executiv al Federatiei „Spiru Haret”
– castiguri de 27.960 de lei ca presedinte al Sindicatului Salariatilor din Invatamant Bucuresti
– castiguri de 2.360 lei ca membru in consiliul administrativ la Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca
– castiguri de 9.911 lei ca membru in Consiliul Economic si Social

De asemenea, sotia lui Marius Nistor a incasat 12.263 lei ca profesor la Liceul „Constantin Brancoveanu” din Capitala si 8.773 de lei din functia de director la Colegiul Tehnic Energetic.

Nistor are de platit un leasing de 13.078,59 euro, contractat in 2009 si scandent in 2014, precum si alte patru CAR-uri de 26.200 de lei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Cam demult trebuia facuta aceasta verificare a averii ,,necajitilor”lideri sindicali care pe linga avantaje mai primesc si de la posturile TV dezinformative(A3 si SOV-SRL)citiva bani…De Costin se stie ca era ,,cuplat cu formatia Inter Curtea de Arges si transportatorul Lazar-Company…Pare interesant faptul ca domnul Lincu nu are obligatia de a depune declaratia de avere-de parca judecatorii sint ,,onesti”…