Angajatorii cauta candidati bine pregatiti, dar nu doar in CV

Degeaba aveti diplome multe si nu va intrece nimeni la teorie, daca nu stiti sa faceti mai nimic in domeniul pentru care v-ati pregatit. Un astfel de mesaj transmit peste 80% dintre angajatorii din mediul privat.

Tocmai din acest motiv, in Romania apar centrele de evaluare, care elibereaza certificate de competenta.

La nivel european sunt doua segmente vedete: pe de o parte este sectorul educatiei timpurii, dar si sectorul ingrijirii batranilor. In Spania sunt proiecte de mare succes prin care romance au fost pregatite si angajate, spun specialistii.

De cealalta parte, avem tinerii absolventi care merg cu bratul de diplome din loc in loc si cer sa fie angajati. Daca domeniul tau este unul de inalta performata, probabil nu vei gasi un loc de munca foarte usor si cu siguranta vei avea nevoie de o perfectionare mai mare decat licenta.

Toate aceste aspecte au fost dezbatute, vineri, intr-un seminar tinut in jurul portalului invatapentrutine.ro . Site pe care puteti gasi si lista celor 100 de centre de evaluare a competentelor din tara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.