Noutati :

Angajatii Primariei Timisoara fac munca voluntara la minirecensamant

6 august, 2012 - 07:39 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
3

TIMISOARA. Angajati ai Primariei Timisoara vor fi trimisi, mai mult sau mai putin voluntar, sa actualizeze listele electorale. Le va fi sarcina de serviciu pentru care nu vor fi platiti suplimentar, a anuntat primarul Nicolae Robu.

Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, a declarat ca Primaria Timisoara se pregateste pentru minirecensamant, deja a constituit comisii formate din angajati ai Primariei care se vor ocupa de actualizarea listelor electorale. Asteapta, insa, un semn de la Guvern.

Am numit pentru fiecare sectie de votare cate un angajat la primariei care va lucra pe teren un numar de zile, cu sarcina de serviciu de a identifica in listele electorale decedatii, plecatii din tara si cazurile de persoane care, conform legii, aveau pierdut dreptul de a vota la 29 iulie 2012. Nu se aloca fonduri speciale pentru aceasta actiune”, ne-a declarat primarul municipiului Timisoara.

Nicolae Robu mai spune ca minirecensamantul, in Timisoara, ar putea incepe chiar de miercuri, insa se asteapta dispozitii noi de la Guvern.

Se constituie echipe din partea primariei care vor merge la toate adresele, cu listele electorale in fata si vor verifica daca persoanele de pe lista in primul rand sunt in viata si in al doilea rand vor mentiona si daca sunt plecate din tara si de cat timp. De miercuri ii putem da drumul acestui minirecensamant, insa se asteapta dispozitii guvernamentale”, a mai spus Robu.

Curtea Constitutionala a anuntat ca a cerut Guvernului „actualizarea listelor” de alegatori si „nu listele electorale permanente actualizate”, astfel ca minirecensamantul nu isi are rostul, potrivit judecatorilor. Deocamdata Guvernul nu a reactionat.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. D-le Robu, sinteti in concediu sau nu? Sau doamnele unde se fac inscrierile pentru audiente, mint de ingheata apele!

  2. DOMNULE RIMAR USL ROBU,COMANDANTUL DUMNEAVOASTRA COPY-PASTE NU A DAT NICI O DISPOZITIE IN ACEST MINI-REFERENDUM’VASILE MAI TRAIESTE?”

  3. D-le Robu, in primul rand ar trebui sa definiti ce inseamna „persoane in viata”, in viziunea USL. Sunt cei care au murit cu adevarat sau cei pe care nu-i veti gasi acasa? Pentru cei din prima categorie, e sufucient sa comparati certificatele de deces cu listele. Daca nici acest lucru nu-l stiti, ma intreb ce cautati la primarie…