Noutati :

Andrei Plesu vine la Timisoara in deschiderea celei de a IV-a editii a Festivalului International de Literatura

20 octombrie, 2015 - 02:29 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. Muzeul de Arta din Timisoara si Universitatea de Vest vor gazdui cea de-a IV-a editie a Festivalului International de Literatura. La deschiderea evenimentului invitati de onoare sunt Andrei Plesu si Ioana Parvulescu

14 scriitori vor transforma Timisoara intr-un oras de poveste timp de trei zile, cat va dura cea de-a IV-a editie a Festivalului International de Literatura care va avea loc in perioada 21- 23 octombrie a.c.

Evenimentul se va desfasura in Sala Baroca a Muzeului de Arta din Timisoara, dar si in alte locatii precum Universitatea de Vest.

Sub sloganul ”La Vest de Est / La Est de Vest” , peste 20 de evenimente vor avea loc in Timisoara in perioada 21-23 octombrie: lecturi publice, dezbateri, intalniri ale scriitorilor invitati cu elevii de la cele mai importante licee din Timisoara, conferinte la Universitatea de Vest.

Punctul de greutate al evenimentului il constituie cele trei seri de lecturi publice si dezbateri planuite sa aiba loc in Sala Baroca a Muzeului de Arta din Timisoara in perioada 21-23 octombrie a.c., zilnic, incepand cu ora 18.00.

Miercuri, in data de 21 octombrie a.c. va avea loc deschiderea festivalului. Vor participa Radka Denemarkova din Republica Ceha, Andrei Plesu si Ioana Parvulescu din Romania la un dialog deschis, cu tema „Nevroze, dileme, utopii”. Moderator va fi scriitorul, eseistul si critical literar Mircea Mihaies.

Joi, in data de 22 octombrie a.c., in cea de-a doua zi a festivalului se vor lectura pasaje din diferite opere si va avea loc un dialog deschis cu publicul moderat de Ana Puscasu. Vor citi Marjana Gaponenko, Meir Shalev, György Dragomán, Cristian Teodorescu si Ioan T. Morar

Vineri, in ultima zi a festivalului, primarul Timisoarei, Nicolae Robu va adresa un cuvant de salut, apoi se vor citi din nou pasaje din opere si vor avea loc de asemenea, dialoguri cu publicul, in incheierea evenimentului. Vor citi Lidija Dimkovska, Adisa Basić, Miruna Vlada, Bogdan-Alexandru Stanescu, Petru Iliesu. Doalogurile cu publicul vor fi moderate de Matei Martin, jurnalist la Dilema veche si la Radio Romania Cultural.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...