Noutati :

Anca Boagiu, la Timisoara: aeroporturile Arad si Timisoara se vor uni intr-o companie, iar conducerea acesteia va fi la Timisoara! Autostrada Arad-Timisoara nu va fi gata in 2011

8 aprilie, 2011 - 10:43 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Dupa o vizita fulger la Bastion, unde a admirat lucrarile recent incheiate de renovare a obiectivului istoric al Timisoarei, Anca Boagiu, ministrul Transporturilor, a mers la Aeroportul International Traian Vuia pentru a vedea terminalul non Schengen.

Ministrul Transporturilor lamureste problema unificarii aeroporturilor Timisoara si Arad!


„La nivelul Ministerului Transporturilor se evalueaza posibilitatea  si probabil va deveni o certitudine foarte curand a unificarii, pe modelul Otopeni- Baneasa, a aeroportului de la Timisoara cu aeroportul de la Arad.  Unificarea se va face exact pe modelul de la Bucuresti, se va crea o companie, compania sper sa se numeasca Banat. Fiecare dintre cele doua aeroporturi vor avea conducerile lor, iar conducerea centrala va fi aici”, a declarat Anca Boagiu pe aeroport la Timisoara.

Ministrul a mai precizat ca se vor face investitii la pista de la Aeroportul International Traian Vuia Timisoara pentru ca aceasta va trebui sa faca fata exigentelor. „Sigur se vor face investitii pe pista din Timisoara pentru ca daca discutam despre un program complex cum este acesta al intermodalului, pista trebuie sa faca fata exigentelor. Finantarea pentru Centrul intermodal de transport marfa este asigurata prin Programul Operational”, a precizat ministrul Transporturilor.

„Ministerul Transporturilor are in lucru Centrul intermodal de transport. Proiectul va fi finantat din fonduri europene, va fi localizat la Recas. este unul dintre proiectele, sa zicem, pilot din Romania. Practic vom avea posibilitatea de a transporta marfuri atat rutier, cat si aerian si feroviar”, a adaugat Anca Boagiu la Timisoara.

Suntem pregatiti de Schengen de multa vreme

In privinta aderarii la spatiul Schengen, Anca Boagiu a tinut sa sublinieze ca  „noi ne-am indeplinit criteriile de mai multa vreme, de anul trecut. Semnelele din ultima vreme sunt imbucuratoare, atat in ceea ce priveste Romania, cat si in ceea ce priveste Bulgaria”.

„Aeroportul este pregatit pentru Schengen. Si chiar daca a mai ramas foarte putin timp pana la intrarea oficiala a Romaniei in Schengen, astazi, noul terminal va fi deschis traficului de pasageri si primul avion sper sa aterizeze in curand si sa se bucure primii pasageri de aceasta investitie”, a spus Anca Boagiu care mai apoi a asteptat cursa Tarom de la Bucuresti si l-a intampinat pe primul pasager care a intrat pe terminalul non Schengen! I-a oferit acestuia un cadou: o gravura cu imaginea Timisoarei.

Intrebata de proiectul Centurii de Sud a Timisoarei, Anca Boagiu a spus ca „ministerul finalizeaza in aceasta perioada studiul de fezabilitate si sunt mai multe variante de finantare. O vom alege pe cea mai buna”.

Toate garile din Romania trebuie modernizate

Din punctul meu de vedere ar trebui sa se faca investitii in toate garile din Romania pentru ca acestea reprezinta o poarta de intrare in fiecare judet. Dealtfel noi am demarat un program in Romania de modernizare de gari, pe fonduri europene, dar avem un alt proiect in acest sens, un program dupa politici europene, acela de a moderniza si valorifica fiecare gara in parte si alocarea de bani pe partea de infrastructura.

Anca Boagiu: „Nu cred ca autostrada va fi data in folosinta la finele acestui an”

Anca Boagiu a mers  sa inspecteze si stadiul lucrarilor la Autostrada Timisoara – Arad.

Ministrul Transporturilor le-a cerut constructorilor sa nu mai inventeze motive pentru a amana termenul de finalizare a autostrazii Timisoara – Arad.
Potrivit contractului, autostrada ar fi trebuit deschisa traficului la finele acestui an. Anca Boagiu estimeaza insa ca lucrarile se vor termina in trimestrul doi al lui 2012.

„Ce va cer tuturor este sa incetati sa mai inventati pricini de oprit contractele. Ori lucram sanatos si serios, asa cum lucrati pe la dumneavoastra pe acasa, ori, daca nu, ni se despart drumurile”, i-a amenintat pe constructorii autostrazii Arad Timisoara ministrul Transporturilor Anca Boagiu. Aceasta isi continua vizita in judetul Arad.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Ce fras cauta pe-acolo Zoli Kovacs? A devenit consilierul Ostaficiucului sau a reziliat contractul cu Lukici si si-a luat Agenda inapoi? Va rog sa-mi raspundeti cat mai urgent

  2. Ancuta mea draga esti sigura ca vei numara bobocii din minister???
    Il lasi pe FINUL Falca cu falca-n si ochhi-n soare???
    Sa nu comentezi draga pioniera daca un ilustru cosas sau un vajnic marinar(BOC & BASESCU)iti vor face cu mina de pe autostrada….