Noutati :

Analize gratuite la Spitalul Judetean din Timisoara! Ce investigatii complexe sunt decontate de CJAS?

23 iunie, 2015 - 04:45 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SANATATE
0

TIMISOARA . Bolnavii din Timis care au nevoie de investigatii imagistice si le pot face acum gratuit. Reprezentantii Spitalului Judetean din Timisoara au semnat un contract cu Casa de Asigurari de Sanatate, astfel ca cei care vin cu bilet de trimitere nu mai trebuie sa plateasca aceste analize. RMN-urile, tomografiile, mamografiile, ecografiile sau analizele de medicina nucleara sunt decontate de Casa de Asigurari de Sanatate.

„Pentru mai multe investigatii medicale am reusit sa finalizam contractul cu Casa de Asigurari de Sanatate pe Imagistica.S-au realizat cateva premiere in anul 2015 si sigur ca dorim sa crestem in continuare suma alocata de CJAS pentru aceste activitati medicale”, spune Marius Craina, directorul Spitalului Judetean din Timisoara.

Deocamdata, investigatiile se fac doar doua zile pe saptamana, miercuri si joi. Iar bolnavii trebuie sa isi faca programare din timp ca sa poata beneficia de analize.

„Timp de doua zile pe saptamana se fac aceste analize pentru bolnavii care vin cu bilete de trimitere. Deocamdata nu putem sa lucram mai multe zile, pentru ca aceiasi aparatura asigura si urgentele si bolnavii din spital. Probabil ca la sfarsitul anului, cand va veni aparatura noua, vom putea sa extindem programul”, a declarat Sidonia Ionescu, seful Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului Judetean Timisoara.

Investigatiile Computer Tomograf, radiografiile si mamografiile se realizeaza miercuri si joi, intre orele 14.00 si 20.00 Iar pentru a se programa la oricare dintre aceste analize, bolnavii trebuie sa sune la numarul de telefon 0748.331.372, zilnic intre orele 8.30 si 12.30.

Informatii legate de realizarea RMN-urilor pot fi aflate la numarul de telefon 0356 433 552, zilnic intre orele 9.00 si 12.00.

Ce trebuie sa faca pacientii din alte judete ca sa beneficieze de investigatii gratuite la Judeteanul din Timisoara?

Odata cu decontarea analizelor de medicina nucleara, toti bolnavii care au nevoie de aceasta investigatie si vor sa o faca gratuit, trebuie sa vina cu bilete de trimitere de la medici din Timis. Astfel, pacientii din alte judete care veneau la spitalul din Timisoara, trebuie sa treaca acum pe la un cabinet din judetul Timis, ca sa primeasca biletul de trimitere ce-i asigura gratuitatea analizelor.

Investigatiile care se fac gratuit, in baza biletului de trimitere, au, in mod obisnuit, preturi cuprinse intre 50 si 500 de lei. Iar medicii au reusit sa realizeze pana acum cate opt analize pe zi.

Odata ce ambulatorul de specialitate va fi dotat cu noi aparate de investigare, la sfarsitul acestui an, si numarul investigatiilor gratuite va creste, pentru ca se va putea lucra in mai multe zile. Iar pentru ca bolnavii sa nu trebuiasca sa stea la coada, ambulatoriul va avea si un sistem de afisaj electronic, pe baza de numere de ordine, care va preciza ora si cabinetul in care trebuie sa ajunga fiecare pacient.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...