Noutati :

Analiza riscurilor la securitatea fizica, explicata de specialisti, la Camera de Comert, Industire si Agricultura Timis

10 iunie, 2015 - 03:33 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: ECONOMIC
0

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis in parteneriat cu Inspectoratul de Politie al Judetului Timis, organizeaza in data de 17 iunie 2015, intre orele 10.00 – 12.00, in Sala C.E.D.O. a sediului CCIAT din P-ta Victoriei nr.3 (etaj I), conferinta cu tema: Analiza de risc la securitatea fizica.
camera-de-comert-timisoara
Prin organizarea acestui eveniment, CCIAT vine in intampinarea societatilor comerciale indiferent de natura capitalului social, a institutiilor de creditare, organelor de specialitate ale administratiei publice locale, regiilor autonome, institutelor de cercetare-dezvoltare, precum si a altor organizatii care detin bunuri ori valori cu orice titlu, unitati ce fac obiectul Legii nr. 333/2003 si care conform acesteia sunt obligate sa asigure paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor, in conformitate cu Legea nr. 333/2003, H.G.nr. 301/2012 si H.G.nr. 361/2014.

Astfel, incepand cu 1 ianuarie 2015 si pana la data de 31 decembrie 2015, unitatile prevazute la art. 2, alin. (1) din Legea 333/2003 sunt obligate sa realizeze prin intermediul colaborarii cu un evaluator in securitate, o analiza a riscurilor la care sunt supuse bunurile sale, dar si angajatii – in caz contrar, aplincandu-se amenzile prevazute de lege (intre 5.000 – 10.000 lei).

Conferinta este sustinuta de:
* ing. Silviu PLETOS, specialist evaluator de risc, trainer
* Comisar sef Mircea DRaGAN, sef Birou Sisteme de Securitate in cadrul Inspectoratului de Politie al judetului Timis,  Manager de Securitate si Consultant de Securitate.

Va fi prezentat cadrul legal pentru punerea in practica a Legii 333/2003, iar pe baza interventiei directe din partea participantilor, se va putea realiza o preevaluare utila in ceea ce priveste costurile fiecarui caz in parte, avand in vedere faptul ca nu exista un pret standardizat pentru evaluarea de risc.

Acesta se stabileste in functie de vulnerabilitatea obiectivului, de amplasarea lui, de numarul de angajati si cerintele minime de securitate pe care deja le indeplineste.

Analiza de risc la securitatea fizica, ca standard impus de Uniunea Europeana, va fi solicitata de catre Inspectoratele de Politie si de catre societatile de asigurari si se efectueaza pentru toate si fiecare dintre obiectele de activitate active si sediile pe care firmele le au, conform legii.

Persoanele prezente la conferinta vor primi diplome de participare.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...