Noutati :

An bun pentru Aquatim. Proiecte importante demarate de compania de apa la Timisoara si in judet

20 decembrie, 2019 - 08:49 AM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Aquatim incheie anul 2019 cu mai multe proiecte realizate din fonduri proprii, dar si cu obtinerea finantarii pentru un proiect mamut de 180 de milioane de euro.

Sute de kilometri de canalizare si sisteme de alimentare cu apa, dar si statii de pompare, toate urmeaza sa fie facute in Timis in cadrul proiectului ce urmeaza sa fie realizat atat din bani europeni, cat si cu fonduri proprii sau de la bugetul national. 135 de milioane fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeana, 20,7 milioane de euro din acest proiect sunt de la bugetul de stat, 3,2 milioane de la bugetul local si 20,5 milioane euro co-finantare Aquatim.

Odata realizat, proiectul va duce apa catre timisorenii din 45 de unitati teritorial administrative si prevede construirea a 13 uzine de apa noi, reabilitarea altora existente deja si amenajarea a 6 statii de epurare. Contractul de finantare a fost semnat inca din luna martie a acestui an, iar licitatiile au fost deja lansate. In cazul licitatiilor pentru reabilitarea retelelor de apa si apa uzata Timisoara Nord si Timisoara Sud, acestea urmeaza sa fie reluate, deoarece nu s-a prezentat niciun ofertant.

Pe langa proiectul pe bani europeni, din fonduri proprii, Aquatim a mai realizat si investitii din fonduri proprii. Peste 20 de milioane de lei au fost folositi pentru extinderea retelei de apa in Timisoara, dar si in mai multe localitati din judet, iar aproximativ 18 milioane au fost bani alocati pentru lucrari de reparatii si refacere trame stradale.

Suma de 1.777.905 lei a fost alocata pentru lucrari de alimentare cu energie electrica.

2019 a fost un an bun pentru Aquatim, in special ma gandesc la faptul ca in luna aprilie a fost semnat contractul mare, pe fonduri europene, POIM, de 180 de milioane de euro. Lucram de mult pentru acest proiect, el a fost aprobat si la Bruxelles, doar 7 astfel de proiecte din tara sunt aprobate si la Bruxelles si acest lucru este o satisfactie mare pentru noi. In afara de aceste proiecte pe fonduri europene, lucram si pe fonduri proprii, asadar in 2019 am finalizat proiecte in valoare de aproximativ 20 de milioane de lei. In 2019 am inceput alte proiecte de 19 milioane de lei pe retele de apa si canalizare si mai avem si altele, legate de conexiuni electrice si tot ce tine de buna functionare a firmei. Suntem in discutii cu 2 banci comerciale, pentru ca proiectul de 180 de milioane de euro trebuie cofinantat cu 20 de milioane de euro, fonduri pe care le vom lua fara garantii guvernamentale, ceea ce nu e putin lucru, mai ales pentru o firma publica„, a declarat directorul Aquatim, Ilie Vlaicu.

Aquatim va continua investitiile in extinderea si intretinerea retelei de furnizare a apei si in 2020, prin continuarea proiectelor implementate, dar si punerea in aplicare a unora noi.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Vrajeala ieftina , se termina perioada finantarii pentru Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Timiș, în perioada 2014-2020 si nici urma de implementare la Sacosu Turcesc. Asa primar , asa infrastructura…da bine pe hartie ,ca doar vin alegerile trebuie sa finanteze cineva minciuna la sate.

  2. DAR PE STR JEAN MONET DIN TIMISOARA CAND VOM AVEA APA CURENTA ! NESIMTIRE TOTALA >MINCIUN PROMISIUNI !! DIN ANUL 1997 LOCUIM LA ACESTA LOCATIE UNDE AVEM UN CANAL FACUT DE NOI IAR DE APA CURENTA NICI VORBA ! PLATIM CANAL DUPA APA COSUMATA CE AVEM FIECARE DE LA FORAJUL DIN CURTE AVAND CONTOR FIECARE !
    LEGEA ZICE CA CANAL FARA APA NU SE POATE! ORI ?? CE SA FACE M ?? CAT MAI ASTEPTAM ?? APA FOLOSITA E IMPROPRIE PERICOL DE INFECTII <BOLI ! DOAMNE FERESTE !