Noutati :

Amnistie fiscala: Parlamentul STERGE datoriile functionarilor! Nu mai dau inapoi sporurile ilegale

8 mai, 2012 - 01:21 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
2

Deputaţii au adoptat, mati, legea amnistiei fiscale, cu 234 voturi „pentru” si 3 abtineri. Drept urmare, 300.000 functionari din administratia publica locala nu mai trebuie sa returneze sporurile incasate ilegal in 2008-2010.

Atat USL, cat si PDL si UDMR au votat in favoarea acestei legi, considerand-o o lege reparatorie.

UDMR a depus, in 20 martie, la Parlament, proiectul de lege privind amnistia fiscala pentru circa 300.000 de functionari publici obligati sa returneze sporurile incasate in 2008-2010, anunta la acel moment Laszlo Borbely.

El preciza ca, atunci cand UDMR s-a angajat sa faca parte din Guvernul Ungureanu a avut unele conditii privind programul de guvernare, aceasta lege privind exonerarea de la plata returnarii sporurilor fiind una dintre ele.

Borbely afirma ca functionarii, indeosebi cei din primarii şi administratia locala, au beneficiat de acele sporuri, „conform contractelor colective de munca şi a acordurilor legale din acea perioada”, insa au fost obligati din cauza „schimbarii legislatiei” şi unor verificari ale Curtii de Conturi sa le dea inapoi, fiindu-le retinute din salarii, la care se adauga penalitati şi dobanzile.

„Sunt situatii, mai ales in primarii, dar nu numai, cand cineva se intoarce acasa cu 500 de lei lunar, sub salariul minim pe economie la momentul actual”, a argumentat liderul UDMR.

In expunerea de motive a proiectului sunt invocate „buna credinta” atat a angajatorilor care au achitat sporurile in baza contractelor/acordurilor de munca, cat şi a angajatilor, dar şi practica neunitara a instantelor judecatoreşti privind procesele cu contestatii ale deciziilor Curtii de Conturi.

Cabinetul Mihai Razvan Ungureanu se angajase, prin programul de guvernare, sa aprobe in acest an proiectul legii privind amnistia fiscala pentru functionarii publici, dupa ce UDMR a solicitat aplicarea acestei masuri pentru functionarii publici obligati de Curtea de Conturi sa restituie sporurile salariale.

Camera Deputatilor este for decizional in acest caz.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Cine-mparte parte-si face.

  2. ma asteptam la asa ceva din partea lor,doar de prime de ciclu,de migrene,de trezit dimineata si de latit fundul pe scaun au beneficiat si ei,caci si ei sunt functionari ai statului.Cum dreq mai puteti sa suportati oameni buni sa fiti condusi de acesti hoti si scursuri,de 23 de ani,si intimpul ala sa taceti,sa dormiti,sa ragaiti a foame si sa va lamentati pe la coltul blocului ca va merge rau?