Noutati :

Americanii au calculat cand ar putea veni marele cutremur in Romania!

8 octombrie, 2013 - 07:07 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EXTERN
0

„Urmatoarele 80 de zile sunt critice”, avertizeaza specialistii. „Romania este foarte aproape de un mare cutremur”. Nu o spun doar specialistii in seismologie, ci si calculele matematice.

Americanii au pus la punct o baza de date uriasa, in care au inclus toate miscarile seismice din ultimii 30 de ani. Pe baza unor algoritmi matematici, ei pot da predictii destul de exacte legate de existenta unor cutremure in toata lumea.

Rezultatele sunt prezentate pe site-ul world-earthquakes.com, care arata predictiile atat pentru urmatoarele 48 de ore. cat si pentru perioade mai mari de timp, pana la cativa ani. Aici, Romania apare cu un risc ridicat de producere a unui seism cu o intensitate mai mare de 6,5 in perioada 2011 – 2015. Anul critic, conform calculelor este 2013 sau mai precis cele aproximativ 80 de zile care au mai ramas pana vom intra in 2014.

Specialistii de la world-earthquakes.com atentioneaza ca algoritmii cu care lucreaza nu pot prezice momentul exact, locul sau magnitudinea si ca aceasta este doar o estimare statistica. Pe de alta parte, sistemul complex de algoritmi a fost recunoscut de specialistii din intreaga lume si a castigat peste 7 premii internationale pana in anul 2011.

De aceeasi parere este si seismologul Gheorghe Marmureanu, care a spus ca recentul cutremur din zona Vrancei sau miscarile de la Galati nu sunt nici pe departe de dimensiunile celui care va veni in scurt timp. „Ala nu e cutremurul cel mare. Diferenta dintre un cutremur mare si cel de aseara (din noaptea de 5-6 octombrie n.r.) este ca de la Bucuresti la New York”, a spus Marmureanu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...