Noutati :

Amenzi mai mari pentru proprietarii de locuinte. Ce prevede noul proiect legislativ al Asociatiilor de Proprietari?

3 august, 2015 - 06:08 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Legea asociatiilor de proprietari s-ar putea schimba.Cei care aduc prejudicii celorlalti proprietari ar putea fi sanctionati cu amenzi usturatoare. Neexecutarea lucrarilor de intretinere si reparatii de catre proprietar s-ar putea pedepsi cu amenzi cuprinse intre 5000 si 10000 de lei.

Reprezentantii Ligii Asociatiilor de Proprietari cer si introducerea unor sanctiuni pentru restantieri. Mai exact, ei vor ca rau-platnicii sa fie obligati chiar sa isi vanda locuintele, in cazul in care au fost deja dati in judecata de trei ori de catre asociatie, noteaza romaniatv.net.

“De exemplu, eu il dau in judecata pe proprietar ca are trei luni restanta; in cel mai bun caz imi plateste, dar peste 30 de zile nu mai plateste si eu trebuie sa-l dau iarasi in judecata si tot asa. Ar trebui sa existe complete specializate pentru asociatiile de proprietari, nu sa ma lase pe mine judecătorul, ca am numarul de ordine 70, iar el nu mai are chef de mine ca este obosit. Si atunci normal ca procesele taraganeaza, nici judecatorii nu mai inteleg nimic din ce este acolo si numai probleme avem cu recuperarea debitelor. Ba, mai mult, in proiect spune ca pot sa-l dau in judecata după 60-90 de zile pe restantier. Dar eu din ce platesc furnizorii? Daca s-a judecat o data ca este rau-platnic, a doua oara iarasi acelasi rau-platnic, dar a treia oara trebuie luate masuri pentru ca nu pot să mă duc la infinit cu el în instanta. Daca se dovedeste ca este rau-platnic si a treia oara, instanta ar trebui sa-l oblige sa plece din bloc, sa-si vanda apartamentul. Pentru ca acesta creeaza probleme daca toata ziua te duci in instanta pentru ca el sa-si plateasca la timp cheltuielile. Daca e caz social, sa fie ajutat de primarie”, a declarat Petru Olariu, vicepresedintele Ligii Asociatiei de Proprietari Habitat.

Proiectul de act normativ prevede, de asemenea, amenzi pentru proprietarii care nu permit accesul presedintelui asociatiei atunci cand este necesar sa se inspecteze, sa se repare sau sa se inlocuiasca elemente din proprietatea comuna.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...