Noutati :

Amenzi dure pentru organizatorii de evenimente care nu indeparteaza afisele lipite in Timisoara

3 mai, 2012 - 06:08 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Amenzi mai mari pentru cei care lipesc afise in Timisoara, dar si pentru organizatorii de evenimente care nu le indeparteaza in termen de 15 zile de la manifestari. Consilierii locali au stabilit, in sedinta extraordinara de joi, sanctiuni de peste 1.000 de lei pentru cei care lipesc anunturi in locuri neautorizate.

Potrivit proiectului de hotarare, organizatorii de evenimente artistice, culturale, sportive sau alte manifestari sunt obligati sa indeparteze, in termen de 15 zile dupa desfasurarea evenimentelor, posterele, afisele sau anunturile publicitare aplicate cu ocazia organizarii manifestarilor.

„Amenzile sunt de 1.000 de lei pentru persoane fizice si de 2.000 de lei pentru persoanele juridice care organizeaza evenimente si nu indeparteaza anunturile dupa 15 zile de la manifestari”, ne-a declarat Doru Spataru, seful Politiei Locale.

Din dorinta de a mediatiza anumite evenimente, organizatorii se preocupa mai putin de ceea ce lasa in urma lor, considera reprezentantii Primariei Timisoara.

„Desi exista locuri destinate acestei activitati de afisaj, sunt foarte multe situatii in care nu se respecta aceste locuri. Apar afise si anunturi pe tot felul de suporti improvizati, in parcuri, pe stalpi, pe pomi, pe cladiri, pe garduri. Am modificat Hotararea de Consiliu Local 371, prin introducerea a doua noi prevederi legale prin care credem ca ii vom determina pe organizatorii acestor activitati sa constientizeze ca atunci cand distribuie astfel de afise sa ia sarcina in serios si sa insiste ca cei pe care ii utilizeaza in aplicarea acestor afise sau anunturi. Daca nu respecta locurile de afisaj aprobate, vor suporta consecintele legale”, a explicat seful Politiei Locale.

Amenzi intre 1.000 si 2.000 de lei vor primi si cei care sunt prinsi ca lipesc afise si postere in locuri ilegale.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...