Amenzi de peste 600.000 de euro date de inspectorii de munca in primele luni ale anului in Timis. Cate persoane au fost gasite muncind la negru

TIMISOARA. Inspectorii de munca au facut 1347 de controale la diferite firme din Timis in primele trei luni din 2024.

CITESTE SI: Se monteaza primul parapet pietonal la un pod peste Bega, se amenajeaza parcarile de pe traseu si se pun panourile fonoabsorbante. Centura Sud Timisoara a trecut de 75% realizare. Foto si video

In primul trimestru, comisarii ITM au dat 1020 de avertismentre, dar si 233 de amenzi, cu o valoare totala de 3.255.600 de lei, adica aproximativ 665.000 de euro.

In timpul verificarilor au fost depistate 242 de persoane care munceau la negru, iar alte 6 care prestau munca nedeclarata, adica aveau contracte de munca cu timp partial sau suspendate, dar aui fost gasite prestand in activitate.

Mentionam ca ponderea mare de avertismente aplicate s-a datorat faptului că strategia folosita in coordonarea inspectorilor de munca a vizat constientizarea angajatorilor privind respectarea legislatiei din domeniul muncii.

Valoarea foarte mare a amenzilor rezulta din aplicarea acestora pentru munca nedeclarata, munca la negru, cu precadere in domeniul constructiilor si a transportului alternativ, dar si pentru neconformitatile depistate in domeniul securitatii si sanatatii in munca„, au transmis reprezentantii IPJ Timis.

De asemenea, in primul trimestru al anului, au fost comunicate 204 evenimente legate de siguranta in munca, fiind inregistrate 7 accidente in urma carora au murit oameni si 99 soldate cu incapacitate temporara de munca.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.