Amenzi de peste 300.000 de lei, carne expirata si marfa confiscata in urma unui control al politistilor din Timisoara

TIMISOARA. Politistii de la Investigarea Fraudelor au descins la sediile mai multor societati comerciale din Timisoara, mai exact la 78 unde au gasit o gramada de nereguli. Au taiat amenzi, au confiscat marfa si au gasit inclusiv produse expirate.

Echipele de control au verificat respectarea normelor referitoare la plata TVA intracomunitara, daca documentele de transport sunt conforme cu realitatea, concordanta intre stocurile criptice si faptice, documentele de provenienta a marfurilor, respectarea prevederilor legale in intocmirea documentelor fiscale si contabile, respectarea conditiilor de depozitare si comercializare a marfurilor alimentare, precum si verificarea situatiei contractuale a angajatilor

Astfel, politistii au controlat 78 de societati comerciale si persoane fizice autorizate, fiind aplicate 48 de amenzi in valoare totala de 350.000 de lei.

Totodata, au fost intocmite trei dosare penale, unul dintre acestea fiind pentru acte de  comert cu produse care purtau insemnele unei marci inregistrate fara acordul titularului, fiind confiscate haine in valoare de 1.100 de lei.

Au fost in total confiscate bunuri in valoare de aproape 5000 de lei, 130 kg de malai, 100 kg de zahar, 600 de produse cosmetice, 48 de conserve din peste expirate.

S-a verificat, de asemenea, respectarea legislatiei in domeniul transportului de marfuri, fiind amplasate filtre rutiere de catre echipe mixte.

Politistii au controlat si 62 de masini aplicand 16 amenzi in valoare de 920 de lei.

La actiune au participat si reprezentanti ai ITM, OPC, DSVSA si ai ISU Timis.

Video-ul nu poate fi incarcat.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...