Noutati :

Amenzi de pana la 75.000 de lei pentru proprietarii care nu-si consolideaza cladirile cu risc seismic ridicat

11 august, 2011 - 09:26 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Amenzile vor creste de cinci ori fata de suma pe care o pot plati acum proprietarii. Sactiunile vor fi cuprinse intre 2.500 si 75.000 de lei.
Un proiect de Ordonanta pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului 20/1994 privind masuri pentru reducerea riscului seismic al constructiilor va prevedea sanctiuni mult mai severe decat in momentul de fata.

Ministerul Dezvoltarii vrea sa majoreze de cinci ori cuantumul amenzilor pentru proprietarii de imobile si primarii care nu-si respecta obligatiile privind expertizarea si consolidarea cladirilor cu risc seismic ridicat.

„Cuantumul actual (al amenzilor) este foarte mic astfel si nu-si indeplineste scopul pentru care s-a stabilit”, scrie in nota de fundamentare a proiectului.

In momentul de fata, sanctiunile sunt cuprinse intre 500 de lei si 15.000 de lei, iar prin proiectul de OG cresc la 2.500 lei – 75.000 lei, fiind penalizate printre altele nerespectarea obligatiilor privind expertizarea tehnica a cladirilor, a proiectarii si executiei lucrarilor de consolidare.

Cele mai mari amenzi, cuprinse intre 50.000 lei si 75.000 lei, vor fi platite de primarii care nu vor contracta proiectarea si executia lucrarilor de consolidare pentru cladirile incluse in programele anuale in termen de doi ani de la notificarea incadrarii in clasa I de risc seismic, respectiv de la data finalizarii proiectului de consolidare.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...