Noutati :

Amenzi de pana la 10.000 de lei sau inchisoare pana la 3 ani pentru cei care sfideaza legea, in ziua Alegerilor Parlamentare. Anuntul politistilor la Timisoara

6 decembrie, 2020 - 12:02 PM
Autor: Redactie      
Categorie: ELECTORAL
0

TIMISOARA. Avertisment dur din partea Inspectoratului de Politie Timis, in ziua alegerilor. Oamenii legii atrag atentia ca este obligatorie respectarea regulilor, in timpul scrutinului ce se desfasoara in 6 decembrie.

Conform legii, presedintele Biroului Electoral al sectiei de votare are obligatia sa ia toate masurile pentru a sigura corectitudinea operatiunilor de votare si pentru ca alegerile sa decurga in bune conditii. In ceea ce priveste mentinerea ordinii, atributiile presedintelui sectiei de vot se intind si in afara acesteia, precum si pe strazi si in piete publice, pana la o distanta de 50 m.

In afara de membrii biroului electoral al sectiei de votare, de candidati, si de celelalte persoane prevazute de reglementarile legale, nicio alta persoana nu poate stationa in locurile publice din zona de votare sau in localul de vot mai mult decat timpul necesar pentru votare.

Sfatuirea alegatorilor la sediul sectiilor de votare sa voteze sau sa nu voteze un anumit competitor electoral se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 4.500 si 10.000 de lei. Cu aceeasi amenda se sanctioneaza continuarea propagandei electorale.

Alegatorii si toate celelalte persoane implicate in procesul electoral trebuie sa respecte masurile speciale de protectie stabilite in contextul pandemiei de COVID-19, astfel incat sa fie evitata raspandirea virusului SARS-CoV-2.

Persoana care voteaza fara a avea acest drept, voteaza de doua sau mai multe ori sau prin introducerea in urna a mai multor buletine de vot decat are dreptul se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda si interzicerea exercitarii unor drepturi. Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza utilizarea unui act de identitate nul ori fals sau a unui buletin de vot fals.

Oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase in scopul determinarii alegatorului sa voteze sau sa nu voteze un anumit competitor electoral se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.

De asemenea, tentativa la infractiunile electorale se pedepseste.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...