Amenzi chiar si de 100.000 de lei pentru cei care vor vinde tigari electronice minorilor. Alfred Simonis: Initiativa mea devine lege

TIMISOARA. Anunt al sefului Camerei Deputatilor, Alfred Simonis. Proiectul privind interzicerea vanzarii de tigari electronice catre minori devine lege. Deputatul de Timis spune ca sunt prevazute amenzi usturatoare pentru comerciantii care o vor incalca.

Comercializarea țigărilor electronice către minori va fi interzisă prin lege, proiectul pe care l-am inițiat urmând să fie supus la vot în plenul Camerei Deputaților mâine. Decizia de a pune pe hârtie o astfel de lege a venit ca urmare a discuțiilor pe care le-am avut cu cadre didactice, grupuri de părinți și medici, iar concluzia unanimă a fost că aceste țigări electronice au devenit un adevărat fenomen în rândul copiilor, iar procurarea acestor dispozitive pentru fumat este la îndemâna oricui. Noua legislație interzice total comercializarea țigărilor electronice către minori, amenzile pentru încălcarea acesteia putând ajunge până la 100.000 de lei.
Săptămâna trecută plenul Camerei Deputaților a dat vot pozitiv unui alt proiect pe care l-am inițiat, cel care prevede interzicerea comercializării băuturilor energizante către minori, acum urmează țigările electronice. Nu peste mult timp vom ajunge la o altă lege, cea care va interzice păcănelele în localități„, transmite pe pagina sa de Facebook deputatul de Timis Alfred Simonis, presedinte al Camerei Deputatilor.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.