Amenintarea asociatiilor de protectia animalelor pentru Nicolae Robu! Ce risca primarul Timisoarei?

TIMISOARA. Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor (FNPA) a notificat Primaria Timisoara printr-o adresa oficiala in care explica imposibilitatea legala de eutanasiere a cainilor fara stapan din adapostul Danyflor.

Normele metodologice care reglementeaza procedura eutanasiei au fost atacate in fata instantelor de judecata de mai multe organizatii de profil, nu doar de Vier Pfoten, asa cum rezulta din declaratiile oficialilor Primariei Timisoara. Organizatiile au solicitat nu numai suspendarea acestor norme dar si anularea lor. Urmare a proceselor demarate, trei instante judecatoresti de acelasi grad au pronuntat sentinte contradictorii care se afla acum pe rolul ICCJ. Pana la momentul la care ICCJ va transa in mod definitiv situatia legala a acestor norme, eutanasia ramane ilegala, avand in vedere sentinta Curtii de Apel Brasov prin care au fost suspendate si chiar anulate unele articole din normele metodologice, in legatura directa cu procedura de eutanasiere. Procedura de eutanasiere prevazuta de norme este un tot unitar, ori atata timp cat bazele ei sunt suspendate, ea nu poate fi aplicata. Ramane ca ICCJ sa decida in ce masura eutanasierea este legala sau nu, iar orice decizie contrara si prealabila acestui moment nu are niciun suport legal„, a anuntat Asociatia Pet Hope.

FNPA mai arata ca decizia autoritatilor locale din Timisoara de a impune eutanasierea cainilor fara stapan este nu doar falimentara pentru bugetul local si inoportuna, dar mai presus de toate, este ilegala.

Dorim sa ajutam Primaria pentru ca astfel ajutam comunitatea si animalele. Alaturi de cabinetul veterinar Animals First si cu suportul finantatorului elvetiat Net AP, Pet Hope Timisoara ofera Primariei posibilitatea de a steriliza gratuit toate animalele din adapost care au potentiali adoptatori. inainte de darea in adoptie, societatea de ecarisaj are obligatia de steriliza animalele care vor merge la adoptator, iar aceasta interventie se face pe banii Primariei, din bugetul local. Noi vrem sa scutim Primaria de aceste cheltuieli. Eutanasierea animalelor este o falsa solutie, o metoda de management gresita, care a costat prea mult acest oras. In timp ce Primaria face planuri cum sa ucida animale, noi ne preocupam sa sterilizam acele animale ale caror pui ar fi ajuns la ecarisaj”, mai arata Pet Hope.

Primaria Timisoara a emis un document semnat de primarul Nicolae Robu prin care se permite eutanasierea cainilor fara stapan de la Timisoara.

CITESTE SI: Verde la eutanasiere! Incepe UCIDEREA cainilor din adapostul Danyflor, la Timisoara!

CITESTE SI: Reactia neasteptata a primarului Nicolae Robu in scandalul uciderii cainilor fara stapan din adapostul Danyflor de la Timisoara

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

  Pareri

 1. HOR spune:

  Asociatiile de protectia animalelor latra dar ce masuri au luat, animalele sunt vinovate pentru ca exista si au fost abandonate de inteligentii romani cu ochii bulbucati de alcool

 2. radu spune:

  Vinovati nu sunt cainii ci oamenii, sau aceste asociatii care protejeaza animalele. Eu sunt muscat de acesti caini fara stapanm sufar cand vad ca semeni de ai nostri sunt tot mai agresati de aceste animale, Nu este corect nici pt, bietele animale, dar in aceata tara pana nu ne mobilizam nu o sa realizam nimic.

 3. Lavinia Bradatanu spune:

  Daca nu erau asociatiile, aveai pe strada vreo 16000 de caini. Asociatiile si voluntarii pentru protectia animalelor sterilizeaza si dau in adoptie in mod continuu in ultimii ani, fara sa fie sustinuti de primarii sau de voi, astia care doar stiti sa comentati din spatele tastaturilor. Si sa nu aud ca trebuie sa-i luam noi acasa….ca am luat cat am putut fiecare si inca vom lua.