Noutati :

Amenda e de pana la 10.000 de lei pentru cei care sfideaza carantina in localitatile inchise langa Timisoara

6 noiembrie, 2020 - 01:55 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: SOCIAL
1

TIMISOARA. Inca de joi dimineata, 8 localitati din Timis au intrat in carantina din cauza numarului mare de cazuri de infectare cu coronavirus.

CITESTE SI: Cea mai neagra zi din pandemie la Timisoara si in judet. 665 de noi imbolnaviri cu coronavirus si 7 decese. Distributia cazurilor pe localitati 

CITESTE SI: Record cutremurator in Romania: 10.260 de noi imbolnaviri si 123 de morti 

Filtre ale autoritatilor au fost dispuse la intrarea si iesirea din GHIRODA (fara satul apartinator Giarmata Vii), DUDESTII NOI, DUMBRAVITA,  BECICHERECU MIC, FIBIS, GIROC (cu sat apartinator Chisoda), PESAC, MOSNITA NOUA (cu satele Mosnita Veche, Albina, Urseni, Rudicica).

SI daca in prima zi de carantina nu s-au dat amenzi, jandarmii, coordonatorii actiunii de ordine din aceste localitati, tin sa le transmita timisenilor ca amenzile pentru nerespectarea carantinei sunt cuprinse intre 500 si 10.000 de lei.

Oamenii aflati in carantina trebuie sa stie ca este permis accesul sau parasirea localitatii doar de catre persoanele care desfasoara activitati profesionale in afara zonei carantinate sau deplasarea este pentru ingrijirea sau insotirea membrilor de familie, a persoanelor varstnice, bolnave ori decesul unui membru de familie.
De asemenea, mai au voie sa iasa din zona de carantina persoanele care au nevoie de asistenta medicala inclusiv urgentele medicale. Transportul de marfa este in continuare permis.

Se interzice deplasarea persoanelor fara motiv in interiorul localitatii, iar cei care vor sa iasa din zona carantinata din alte motive decat cele profesionale este necesara o declaratie din care sa rezulte motivul deplasarii, atat ziua, cat si noaptea.

Locuitorii din comune pot iesi sau intra in baza unei declaratii pe propria raspundere, ce poate fi completata si de mana, si al carei model il gasiti AICI.

Rutele ocolitoare pentru localitatea Dumbrăvița sunt următoarele:

1.centura ocolitoare Timișoara-DN 69 Calea Aradului;
2.centura ocolitoare Timișoara-DN 6 Calea Lugojului.

Pentru cei care doresc sa tranziteze localitatea Moșnița pe DJ 592 dinspre Chevereșu Mare ruta ocolitoare este:
1.DJ 592 A- Otvești-Stamora Română-Liebling-DN 59 Jebel-DN 59 Șag- Calea Șagului.

Cu privire la localitățile carantinate pentru care nu au fost stabilite rute ocolitoare este permisă tranzitarea, fiind interzisă oprirea pe teritoriul acestora.

Totodata, sunt instituite restrictii de circulatie pe timpul noptii, intre orele 22.00 si 5.00 dimineata, cand in interiorul localitatilor pot sa se deplaseze doar lucratorii esentiali sau persoanele care ingrijesc copii sau varstnici ori cei care merg la serviciu.

In plus, pe langa masca de protectie care continua sa fie obligatorie peste tot, sunt interzise evenimentele private, se inchid restaurantele, barurile si cafenele, inclusiv terasele acestora, pensiunile si hotelurile, iar la slujbele religioase de cununie, botez si inmormantare pot participa cel mult 8 persoane.

CITESTE SI: Carantina pe timp de noapte, scoli online, magazine inchise la 9 seara. Vezi Hotararea CNSU Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Amenda lu’ peste prajit. De ce nu inchid SRLurile focar? Inchideti ca ratatii orase intregi cand puteti sa inchide cateva firme.
    Care-i faza? Nu uiteti inchide firma de rahat de Dudesti? Nu puteti inchide 3 crese si Onco? Ce draci faceti? Idiotii patriei. Pentru cateva firme trebuie inchise zone. Incapabil sistem si sper ca veti plati intr-o zi pentru asta.
    Sa nu mai spun ca ati dat la Epic 2000€ amenda. Ii doare la salata. Rusine.