Amenda de pana la 20.000 de lei, daca politistii locali gasesc ambrozie pe terenul tau la Timisoara, din iulie. Deocamdata, de luni, incep verificarile in teren pentru balarii ce cresc in voie

TIMISOARA. S-au inmultit sesizarile timisorenilor la Politia Locala legate de terenuri invadate de balarii, cu iarba necosita, in plin sezon de alergii.

CITESTE SI: Pereti si tavane ce apara pacientii de 7 bacterii si pardoseli cu electrosecuritate. Sectia ATI de la Spitalul Victor Babes din Timisoara va fi modernizata. Planurile de aproape 3 milioane de euro prin care Terapia Intensiva va fi complet schimbata 

Astfel, de luni, agentii demareaza ample controale in Timisoara si vor verifica toate parcelele neintretinute, pe care zac gunoaie ori buruienile cresc in voie.

Vor incepe cu terenurile pentru care au fost deja depuse plangeri si atrag atentia cetatenilor ca amenzile pentru parcele lasate in voia sortii sunt intre 1500 si 2500 de lei.

De asemenea, cum pe majoritatea acestor terenuri s-a descoperit si ambrozi, planta care provoaca alergii grave si afecteaza un numar mare de oameni, din luna iulie politistii vor face verificari si pe aceasta linie.
Amenzile pe care le risca cei care nu-si curata terenurile de ambrozie sunt, conform Legii nr. 62/2018, de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoanele fizice si la 10.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...