Amenajarile interioare duse la rangul de arta. Cele mai noi tendinte si produse din domeniu

In saptamana 23-28.09.2013 s-a desfasurat la Bologna – Italia Targul CERSAIE 2013, targul anual de ceramica si obiecte sanitare, targ care da tonul noilor tendinte in amenajare interioara.

In cadrul acestui prestigios eveniment expozitional, 900 de producatori au venit cu propunerile lor in domeniu, expuse pe o suprafata de 176.000 mp.

Vezi AICI: imagini si detalii de la CERSAIE 2013

Am avut placerea sa fim printre cei 75.000 de vizitatori din 154 de tari si sa admiram un spectacol grandios, creat de materialele deosebite, care in acest an au depasit cele mai optimiste asteptari.

Regele balului a fost lemnul ecologic (material ceramic) construit pentru a salva padurile, dar care a ajuns la un asemenea nivel de perfectiune incat trebuie sa-ti utilizezi toate simturile pentru a-ti da seama daca din nodul ce-l ai in fata a crescut la un moment dat o ramura.

Formatele din ce in ce mai mari (am putut admira placi ceramice de 1200X3000 mm) fac posibila prezenta ceramicii chiar si pe peretii livingului, fiind interesant de urmarit provocarea lansata de producatorii de ceramica atat finisajelor din lemn cat si finisajelor cu celelalte tehnologii.

Ca in fiecare an in centrul atentiei a fost standul firmei FLORIM, promotorul noilor soluii, care a expus intr-un pavilion de 500 mp unde am putut admira o serie de inovatii care vor revolutiona piata de finisaje ceramice.

Pe langa formatul de 1200X3000 mm, oferte spectaculoase de marmura , piatra si lemn ne-a fost prezentata solutia SLIM 4+, solutia care elimina adezivul la montarea placilor, aplicarea facandu-se pe un covor biadeziv, solutie care face posibila schimbarea unui paviment intr-un timp record si fara  problemele create de un santier in casa.

Vazandu-ne interesul, reprezentantii FLORIM ne-au invitat la inaugurarea noului Show Room de la sediul din Sassuolo, desfasurat pe o suprafata de 9000 mp fiind cel mai mare (si cel mai frumos n.r.) din lume.

Am intalnit in aceasta locatie specialist din Japonia, Brazilia, Statele Unite care isi exprimau nedumerirea daca se gasesc intr-un show room de ceramica sau la un vernisaj de arta.

Reprezentanta grupulii Florim care ne insotea a raspuns cu profesionalism ca ne aflam intr-o galerie de Business Arta si Cultura.

Am fost surprinsi sa auzim ca acest Show Room poate fi vizitat si de clientii lor din Timisoara, prin reprezentantul lor oficial TEMPINI ROMANIA, Calea Aradului nr. 115.  

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.