Noutati :

Amenajarea heliportului de la Cioca, cu aproape 400.000 de euro, vizata de o singura firma

28 august, 2022 - 10:39 AM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Planurile de reabilitare a Aerodromului Cioca de la iesirea din Timisoara spre Cenad, pe DN6, intrat in acest an complet in proprietatea Consiliului Judetean Timis, trec intr-o noua etapa.

La licitatia organizata de Directia de Prestari Servicii din cadrul CJT, pentru amenajarea viitorului heliport de la aeroportul utilitar a fost inscrisa o singura oferta, cea a T.T. & Co SOLARIA GRUP (Leader) in asociere cu ABC Development Aviation SRL.

CITESTE SI: Un poligon al jandarmilor, in calea Centurii Vest la Timisoara. Soseaua va fi construita de CNAIR. Primaria Timisoara si CJT n-au reusit sa se inteleaga si sa intre intr-un parteneriat ca sa o faca mai repede pe banii ministerului Transporturilor

Conform documentatiei din Sistemul Electronic de Achizitii Publice, valoarea estimata a contractului a fost de 1.575.745 lei fara TVA, adica aproximativ 380.000 de euro cu TVA.

Daca dupa evaluarea ofertei, asocierea va fi declarata castigatoare, aceasta va trebui sa realizeze lucrarile de constructie si sa instaleze echipamentele necesare.

T.T. & Co SOLARIA GRUP are mai multe contracte cu Primaria Timisoara si cu Consiliul Judetean Timis. Printre altele, reabilitarea Conacului Mocioni de la Foeni si a Centrului Speranta, extinderea Scolii Generale 30 din Timisoara, modernizarea fostului liceu Mincu, reabilitarea cinematografului Dacia si a cinema Studio, refacerea fatadei Primariei Timisoara si a camerei 30 din cladirea municipalitatii (deocamdata suspendate).

Tot T.T. & Co SOLARIA GRUP s-a inscris si la licitatia pentru construirea unui nou corp de cladire la Liceul Waldorf, iar in trecut a blocat licitatia pentru reamenjarea Parcului Civic, dupa ce a depus constestatie la CNSC si mai apoi a deschis, fara succes, o actiune in instanta.

***

Va reamintim, in iulie, au inceput lucrarile pentru amenajarea terenului care apartine de Aerodromul Cioca de pe Calea Torontalului, pentru a fi pregatit sa gazduiasca festivaluri sau evenimente de mare amploare ce vor fi organizate cand Timisoara va fi Capitala Culturala a Europei.

Directia de Prestari Servicii a Consiliului Judetean Timis a pornit cu operatiuni de tasare a terenului, de amenajare a aleilor de acces si pietruirea drumurilor destinate masinilor.

De altfel, intreaga zona va fi supusa unor ample modernizari si transformari, care presupun reabilitarea cladirilor, instalatii de balizaj, platforma heliport, marcaje pista, sistem de monitorizare si iluminare, precum si o scoala de pilotaj de drone.

De asemene,a va fi achizitionat un ”HANGair”, o structura care se monteza in scurt timp si poate adaposti mii de participanti la evenimentele care vor urma, indesebi cele din cadrul programului „Timisoara – Capitala Europeana a Culturii”.

Pe de alta parte, odata cu preluarea cladirilor de la Primaria Timisoara, Consiliul Judetean Timis vine si in sprijinul amatorilor de activitati aeronautice.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Ar trebui sa aibe in plan si largirea Torontalului de la dupa giratoriu. Este loc suficient pentru inca o banda pe sens.