Noutati :

Ambulatoriu de specialitate din bani europeni la Jimbolia. Vezi cum arata noua Policlinica a orasului, de 1,2 milioane de euro!

19 noiembrie, 2012 - 07:53 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMIS. Un spatiu nou-nout, dotat cu echipamente medicale de ultima generatie si cu tot ceea ce este necesar pentru bolnavi! De asta vor avea parte jimbolienii incepand de anul viitor, dar si timisenii care locuiesc in satele din jurul Jimboliei.

Policlinica veche din centrul Jimboliei a fost inchisa, dupa ce autoritatile locale au inceput un proiect pe bani europeni in valoare de aproximativ 5 milioane de lei, adica aproape 1,2 milioane de euro. Cladirea veche a fost golita de toate echipamentele si modernizata, pentru ca de anul viitor acolo sa functioneze Ambulatoriul Integrat de Specialitate al Spitalului Orasenesc Dr. Karl Diel din Jimbolia.

Va fi achizitionata aparatura noua pentru toate cabinetele ce vor functiona in noua policlinica.

„Toate cabinetele medicale care vor functiona au corespendent cu paturi in spital. Practic, va fi cabinet de Pneumologie, Boli infectioase, Chirurgie, Urologie, Ortopedie, Traumatologie, Neurologie, Obstretica-Ginecologie, ORL, Oftalmologie, Dermato-Venerologie. Inainte functionam in spatii total improprii. Mie mi-ar placea sa incepem cat mai repede, lucrarile incepute in primavara ar trebui sa fie finalizate pana in 31 decembrie”, ne-a spus managerul spitalului, Daniela Carlig.

O singura problema au medicii jimbolieni. Le lipsesc doi doctori: unul de ORL si un oftalmolog. Cei care lucrau inainte in Policlinica au plecat la munca in strainatate.

„Ar trebui sa tratam primul pacient in ianuarie, dar nu prea cred ca se va intampla asta. Este gata doar partea de constructie, mai sunt de facut mici finisaje. Trebuie sa ne vina aparatura si mobilierul. Noi avem numarul de cabinete conform legii romanesti, cu exceptia faptului ca ducem lipsa de doi medici esentiali, un oftalmolog si un medic ORL. Sa speram ca vor gasi, ei nu s-ar plictisi aici, vor avea posibilitatea sa lucreze in conditii foarte bune. Suntem deschisi si daca vor sa aiba interventii chirurgicale, Sectia de Chirurgie le pune la dispozitie tot, noi ii invatam”, ne-a declarat Stefan Costea, medic neurolog, director medical al Ambulatoriului din Jimbolia.

Vechea Policlinica deservea an de an pacienti din Jimbolia, Teremia, Iecea Mare, Iecea Mica, Uivar, Cenei si alte sate din apropierea Jimboliei, aproximativ 8.000 de pacienti pe an, spun medicii de aici.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...