Ambulatorii de specialitate moderne si la standarde europene la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara, cu aparatura medicala nou nouta

TIMISOARA. Timisoara are ambulatorii moderne de specialitate pentru bolile infectioase, care vor functiona la Spitalul Victor Babes incepand de luna viitoare. Cu aproape 1 milion de euro s-a cumparat aparatura moderna si mobilier nou si s-au amenajat mai multe spatii din subsolul spitalului.

Aici vor fi tratati pacienti care nu vor mai avea nevoie de internare, cu aparatura noua si moderna, dotata la ultimele standarde europene.

„S-au reabilitat cabinetele de boli infectioase, pneumologie si alergologie, s-a modernizat laboratorul de bronhoscopie, au fost aduse echipamente medicale noi care reprezinta aproape jumatate din valoarea proiectului. Serviciile medicale vor fi de calitate, pacientul nu mai trebuie sa astepte ore bune in fata unui cabinet, personal medical pentru aceste echipamente exista, dar nu suficient. Vrem sa aducem si alte specialitati. Cele 4 cabinete care sunt la pneumologie nu existau inainte. Au fost nou construite. S-a recompartimentat o sala. Noi aveam un singur cabinet de pneumologie, dar acum avem mai multe”, a declarat Maria Cerbu, director Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes.

Potrivit sefei Directiei de Dezvoltare din cadrul Primariei Timisoara, lucrarile au fost terminate cu 4 luni inainte de termenul limita. „Practic, au fost reabilitate 2 ambulatorii in 3 locatii. Unele din spatii au fost amenajate in subsoluri utilitare, deci au fost lucrari de constructie foarte laborioase si foarte grele. Spatiile au fost complet echipate cu echipamente medicale scumpe. Absolut toata aparatura, mobilierul si echipamentele necesare pentru activitatea de zi a spitalului exista aici la standarde mai mult decat compatibile”, a explicat Aura Junie, din partea Directiei de Dezvoltare.

Anual, la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes se interneaza 7.000 de bolnavi, insa numarul acestora ar putea scadea odata cu functionarea ambulatoriului.

Foto: Ervin Boer

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.