Noutati :

Ambasadorul Romaniei in Italia aduce dovada: Guvernul a premeditat obstructionarea votului in strainatate

17 noiembrie, 2014 - 11:21 PM
Autor: Anonim      
Categorie: ELECTORAL
0

Ambasadorul Romaniei la Roma, Dana Constantinescu, a dezvaluit intr-un comunicat ca ambasada si consulatele au propus organizarea mai multor sectii de votare in Italia dar Guvernul nu a acceptat decat o parte din ele.

Potrivit ambasadorului, „misiunile diplomatice si consulare din Italia au propus organizarea a 66 de sectii de votare”, tinand cont de datele privind concentrarile majore de romani din Italia.

„Raspunsul de la Bucuresti, prin care au fost aprobate prin ordin al ministrului doar 51 de sectii, nu a tinut cont de aceste propuneri. Pentru a exemplifica, de la Bucuresti s-au primit instructiuni pentru organizarea unei sectii pe care nu am propus-o, si anume la Sondrio, unde in primul tur de scrutin s-au prezentat doar 48 de alegatori!”, anunta ambasadorul Romaniei la Roma.

Potrivit ambasadorului, la Torino au fost propuse doua sectii de votare, dar si altele in Regiunea Piemonte care ar fi redus din fluxul de votanti al singurei sectii aprobate in sediul CG Torino, propuneri respinse la Bucuresti.

Dana Constantinescu mai spune ca presedintii si membrii sectiilor de votare, „s-au aflat in situatii de tensiune timp de 20 de ore, procesand in sectiile din orasele mari in medie circa 2900 de votanti, ceea ce se traduce prin 7 votanti la fiecare 2 minute”.

Mai multe detalii pe hotnews.roInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...