Noutati :

Ambasadorul Frantei in Romania, Henri Paul, a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii de Vest din Timisoara

8 noiembrie, 2011 - 01:03 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA.  ”Fracofonia reprezinta o comunitate geoculturala constituita din state care au limba franceza drept numitor comun”, a spus Henri Paul, ambasadorul francez, la primirea titlului conferit de UVT.

Ambasadorul Frantei in Romania, Henri Paul, a fost distins cu titul de Doctor Honoris Causa al Universitatii de Vest din Timisoara.

Ioan Talpos, rectorul UVT, a precizat ca numarul de parteneriate Erasmus cu universitatile din Franta s-a dublat in ultimii patru ani, iar numarul tinerilor veniti din Franta pentru a studia in cadrul UNV a crescut in aceeasi proportie.

Contractele bilaterale cu universitatile franceze constituie inca un mijloc de dezvoltare a cooperarii universitare franco-romane pentru institutia noastra”, a mai spus Ioan Talpos.

Ambasadorul francez a vorbit despre francofonie si despre importanta acesteia in tara noastra si in Timisoara, un oras in care multiculturalitatea este foarte bine dezvoltata si cu un caracter adanc inradacinat in constiinta banatenilor.

Sprijinindu-ne pe legaturile sale stranse cu Franta, Romania impartaseste profund valorile si aspiratiile francofoniei. Cele doua entitati mai au in comun intarirea constanta a influentei lor la nivel regional si international”, a explicat Henri Paul, ambasadorul Frantei in tara noastra.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...