Ambasadorul Finlandei in Romania, Excelenta Sa, Leena Liukkonen, in vizita la Universitatea Politehnica Timisoara

Universitatea Politehnica Timișoara a primit marți, 20 februarie 2024, vizita Excelenței Sale, doamna Leena Liukkonen, ambasador al Finlandei în România, împreună cu domnul Janne Sukko, reprezentantul comercial pentru regiunea Sud Est, și domnul Mircea Hotoleanu, Consulul Onorific al Finlandei, însoțiți de Sabin Totorean și Florin Ciocan, reprezentanții Nokia, una dintre cele mai importante companii finlandeze prezente în România, cu care UPT are o fructuoasă relație de colaborare.

Oaspeții au fost întâmpinați de o delegație a conducerii Universității Politehnica Timișoara, condusă de rectorul acesteia, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, alături de care au vizitat campusul Universității Politehnica Timișoara. Aceștia au apreciat arhitectura clădirilor, dar și susținerea acordată artei, prin Centrul MV Sci-Art, unde au și vizitat expoziția „Almost Night, Almost Light”, a artistului clujean Mathias Bar. De asemenea, au fost evidențiate bunele legături cu mediul economic, concretizate în Comitetul Director al UPT, unde Nokia este un partener strategic, precum și laboratoarele moderne, amenajate cu sprijinul companiilor din zonă (Linia SMT, instalată în premieră într-o instituție de învățământ superior din România, platforma cloud de înaltă performanță a UPT, laboratorul de cercetare Controlul inteligent al conversiei și stocării energiei), sprijinul acordat sportului, Biblioteca UPT, cea mai modernă aparținând unei instituții de învățământ superior.

În cadrul vizitei, rectorul UPT, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, a prezentat o scurtă istorie a celei mai vechi universități din vestul țării, a preocupărilor actuale legate de asigurarea celor mai bune condiții de pregătire pentru studenți, de menținerea și îmbunătățirea permanentă a relației cu mediul economic, de colaborarea cu universități din întreaga lume, de atenția acordată cercetării, de internaționalizarea activității, de accentul pus pe digitalizare și sustenabilitate.

Excelența Sa, doamna Leena Liukkonen, ambasador al Finlandei la București, a declarat că, „aceasta fiind prima vizită la Timișoara de la acreditarea sa în România, obiectivul a fost de avea o primă imagine despre mediul universitar din oraș, mediul economic, administrație, perspectivele de colaborare cu instituții de învățământ superior și companii din Finlanda”.

La rândul său, rectorul Universității Politehnica Timișoara, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, a declarat că, „și în prezent, UPT are colaborări cu mai multe instituții de învățământ superior și de cercetare din Finlanda, alături de care a și dezvoltat mai multe proiecte comune, inclusiv în cadrul alianței de universități europene E³UDRES², dar există un interes sporit pentru dezvoltarea în continuare a acestora”.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Felicitari. Potentialul actual si Directiile bune deschise trebuie finalizate si ridicate la un nivel stiintific ( eficient) cat mai ridicat.