Noutati :

Ambasadorul Austriei la Bucuresti, in vizita la Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis. Ce discutii importante s-au purtat?

25 noiembrie, 2016 - 02:47 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. O noua intalnire importanta pentru mediul de afaceri din Timis. Ambasadorul Austriei la Bucuresti a vizitat Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, unde a discutat cu conducerea institutiei despre importanta consolidarii relatiilor economice dintre cele doua tari.
Cele doua parti au discutat despre modalitatile in care pot fi intarite relatiilor economice, dar si culturale, in contextul in care Timisoara a fost desemnata capitala culturala europeana in 2021.

In judetului Timis, in topul investitorilor straini, Austria se afla pe locul trei ca numar de companii si locul sase ca valoare a capitalului social strain.

„Ambasada Austriei are o colaborare foarte buna cu Timisoara, cu judetul Timis. in domeniul cultural avem Biblioteca Austriei, care functioneaza la Universitatea de Vest, in domeniul economic avem o calborare foarte buna prin intermediul biroului nostru comercial al Ambasadei din Bucuresti. Avem interes mare sa intensificam colaborarea, judetul Timis este foarte aproape de Austria, exista un potential foarte mare in intensificarea turismului, avand in vedere alegerea Timisoarei ca si capitala culturala in 2021. Am discutat aici, la Camera de Comert alte posibilitati de colaborare in regiune, intre firme austriece si firme romanesti, iar Ambasada Austriei va sprijini organizarea unei delegatii a firmelor timisene, in Austria. Exista un protocol de colaborare intre judetul Timis si un land din Austria, care este o baza foarte buna pentru intensificarea colaborarii intre cele doua regiuni”, a declarat Gerhard Reiweger, ambsadorul Austriei la Bucuresti.

„Am prezentat economia judetului, am prezentat Camera de Comert, am facut propuneri pentru anul 2017, propuneri de colaborare. Domnul ambasador ne-a asigurat ca vom avea relatii foarte stranse cu atasatul comercial al Ambasadei, prin care vom ajunge la Camera Economica Federala a Austriei. Am discutat despre ceea ce a fost in perioada trecuta, evenimentele pe care le-am organizat cu firme din Austria, dupa aceasta intalnire avem convingerea ca dupa aceasta intalnire colaborarea va fi mult mai buna decat inainte. Domnul ambasador a avut tendinta de a accentua partea culturala si partea sociala, dar l-a interesat si partea economica si mediul de afaceri din judetul nostru. A inteles necesitatea unui parteneriat de afaceri, necesitatea unui parteneriat intre noi, Ambasada si Camerele de Comert din Austria”, a concluzionat Florica Chirita, directorul CCIAT.

In schimb, prezenta investitiilor romanesti in Austria este mult mai slaba. Conform datelor Bancii Nationale a Austriei sunt inregistrate aproximativ 170 de firme cu participare romaneasca la capital, cu un total investit de aproximativ 12 milioane de euro. Iar domeniile de activitate se rezuma la comert, turism, consultanta (IT, transport, imobiliare, constructii).Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...