Noutati :

Am putea avea sala de fitness deasupra parcarii subterane de langa Piata 700. Consiliul local decide

31 octombrie, 2013 - 11:22 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Constructorul parcarii subterane din fata Directiei Generale a Finantelor Timis vrea sa ridice o cladire in care sa deschida o sala de fitness, chiar pe parcarea amenajata langa Piata 700. Consilierii locali au insa ultimul cuvant, in sedinta ordinara de joi.

Potrivit lui Lucian Perescu, seful firmei Constructim, care se afla in parteneriat cu Primaria Timisoara, prin Societatea de Administrare a Domeniului Public, pentru parcarea subterana din 700, locurile de parcare raman goale dupa ora 17:00, asa cum se intampla si in zilele de sambata si duminica.

„Dupa ora 17:00 si in weekend nu mai foloseste nimeni parcarea, e gol. Atunci am zis sa facem o sala de fitness pentru ca toti cei care lucreaza la corporatiile ce au sedii in zona sa poata veni sa se relaxeze. Cei de la Primaria Timisoara au cerut taxe suplimentare, nu stiu daca va trece proiectul, vor sa le dau cladirea dupa 30 de ani si sa le platesc procent din incasari. Ultima traznaie pe care am auzit-o a fost sa o ridic pe piloni ca sa nu afecteze locurile de parcare”, a declarat Lucian Perescu, pentru opiniatimisoarei.ro.

Potrivit viceprimarului Dan Diaconu, propunerea ar fi agreata si de catre ADP, care este parte a asocierii cu Constructim pentru parcarea din 700.

„Din punctul de vedere al ADP si al Constructim, dupa ora 16:00 parcarea nu mai este deloc rentabila si vor sa gaseasca o forma de functionare in asa fel incat sa se rentabilizeze. De asemenea, vor sa amplaseze casute de lemn pentru Targul de Craciun”, ne-a declarat Dan Diaconu.

UPDATE: Primarul Nicolae Robu nu vrea sala de fitness… decat in anumite conditii

Proiectul privind amenajarea unei constructii in care sa se deschida o sala de fitness pe parcarea din 700 a fost retras de pe ordinea de zi chiar de primarul Nicolae Robu. Edilul nu vrea sa fie „mancate” din locurile de parcare, care oricum nu sunt ocupate de soferi.

„ADP a facut solicitarea de a extinde investitia de acolo, mai intai intr-o varianta pe care eu am considerat-o clar inacceptabila, intrucat ar fi prevazut ca la sol o parte din locurile de parcare sa dispara. Or, concesiunea terenului s-a facut pentru a se realiza o parcare subterana si una terana. Poate intra in discutie extinderea investitiei cu pastrarea parcarii la sol, cu realizarea unui numar de niveluri dupa ce la sol va fi asigurata si in continuare parcarea, pentru activitati care se doresc a fi, pe de o parte, producatoare de clienti pentru parcare, intrucat investitorul sustine ca nu are clienti si nu isi poate amortiza investitia, iar pe de alta parte pentru aducerea de venituri suplimentare. Evident ca, daca s-ar aproba, atunci si noile activitati care s-ar realiza ar trebui sa fie supuse la redeventa”, a tinut sa precizeze Nicolae Robu, inainte de a retrage proiectul.

Urmeaza negocieri asadar cu investitorul, care va decide daca mai doreste constructia in conditiile puse de Consiliul Local si primarul Nicolae Robu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. E aiurea sa se mai faca inca o cladire acolo.
    Singura cladire de care ar fi nevoie in apropiere ar trebui sa fie o nou piata, si eventual sa se faca cu access spre parcare subterana existenta
    (poate vor avea idea buna si practica de a crea prima piata tip market, adica cu carucioare cu care sa duci cumparaturile pana la masina, fiind si in zona centrala ar fi un castig si clar ar deveni mai civilizat)

    Dupa eventuala realizarea unei piete noi, cel putin in locul pietei de flori ar trebui facut un spatiu pietonal/piateta/parculet care sa puna in valoare si acel zid ramas din vechea cetate.