Am condus 4 oameni sase luni si am fost consilierul primarului! Ambitiile city managerului de 25 de ani al Timisoarei, Robert Kristof, intr-un interviu VIDEO!

TIMISOARA. Are doar 25 de ani si este, de curand, city managerul orasului Timisoara. In urma cu un an era consilierul personal al primarului Nicolae Robu, iar tineretea socoteste ca e un mare avantaj in munca pe care o va depune in slujba timisorenilor. Vorbim de Robert Kristof, administratorul public al orasului, care explica intr-un interviu video acordat opiniatimisoarei.ro, ce il recomanda pentru postul castigat prin concurs acum cateva saptamani.

Am auzit diverse discutii despre faptul ca as fi prea tanar, despre competentele mele, inclusiv de la oameni care nu m-am vazut vreodata in viata mea. Cum poti sa spui despre cineva ca nu-i capabil sau nu-i bun, daca nu-l cunosti? Avantajul meu cel mai mare este faptul ca am ambitia tineretii, am si experienta in administratie – am fost consilierul personal al primarului Nicolae Robu timp de un an„, spune Robert Kristof.

Predecesorul sau in aceasta pozitie, Sorin Dragoi, pe langa experienta de viata, avea si una de business, pusese afaceri pe picioare si condusese o multime de oameni. Robert Kristof a fost manager la INCUBOXX.

Partea de business nu e definitorie in administratie publica si nu e un indicator foarte important in ceea ce priveste activitatea de city manager. Insa, si eu am avut o firma, nu mare… Am avut un singur angajat. Experienta in management mi-a fost confirmata cand am fost manager la INCUBOXX, unde am avut 4 persoane in subordine timp de 6 luni„, explica city managerul.

Tanarul administrator public mizeaza pe flexibilitate.

Competentele nu se dobandesc daca ai 5 angajati timp de 5 ani. Depinde de capacitatea omului de a intelege si de a prelua lucrurile. Eu peste tot unde am lucrat m-am adaptat foarte repede si cred ca asta conteaza foarte mult…. Cat de capabil esti sa intelegi ce ai de facut„, spune Kristof.

Pentru concursul de city manager, la propunerea lui Nicolae Robu, au fost relaxate conditiile de participare. Au fost scoase doua: experienta in studiile de specialitate, de 10 ani, si cea intr-o functie de conducere, de 5 ani. Robert Kristof recunoaste ca aceasta decizie l-a avantajat.

La concursul la care am participat, dupa ce s-au deschis conditiile de participare, putea sa participe oricine! Nu imi era destinat mie. Putea sa vina oricine. Puteam sa fim 200 la concursul acela. Dar nu a venit nimeni. E adevarat ca nici eu nu puteam participa, daca nu se scoteau acele condtii – 10 ani experienta in management, 5 ani in functie de conducere, doctorat„, mai spune city managerul.

In 4 noiembrie Robert Kristof era declarat castigator al competitiei pentru pozitia de administrator public al Timisoarei, insa Nicolae Robu nu i-a delegat inca prea multe sarcini.

Inca nu stiu care imi sunt atributiile si de ce structuri ma voi ocupa. Mai sunt de discutat cu domul primar mai mule lucruri punctuale. Sunt city manager de o saptamana si ceva doar. Domnul primar mi-a spus ca voi primi gradual atributii. La urmatorul interviu voi avea chstii concrete pe care sa le punctez ca le-am rezolvat„, da asigurari city managerul.

Despre toate aceste subiecte, dar si despre multe altele, aflati din interviul VIDEO de mai jos, pe care noul city manager al Timisoarei Robert Kristof l-a acordat jurnalistului opiniatimisoarei.ro Ciprian Voin!

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. hor spune:

  Avem primar ok( sau ko) , avem si city manager , Dumnezeu cu noi

 2. homo bocsigus spune:

  daca ai primar la ce-ti mai trebuie si city manager? care mai este rolul primarului? sa f…banii timisoarenilor pe cretinelile lui?

 3. Wow spune:

  vasta experienta de management: 6 luni, 4 oameni…
  stiati ca unul dintre cei refuzati la incuboxx este acum in fruntea unei structuri similare intr-un alt oras din tara? iar acolo nu a fost angajat pentru ca a avut o firma cu un angajat…

 4. hor spune:

  Paznici si femei de serviciu ?

 5. solo spune:

  Asta nici facultatea n-a facut-o pe bune! Era, asa cum e si acum, un informator (turnator) al rectorului (pe atunci) Robu. Robu are experienta din greu in domeniu. Cum credeti ca s-a inscris, Robu, la doctorat inainte de 1989, el care a terminat calculatoare, la un profesor din Mecanica, Dodon ( avand aceeasi origine cu presedintele R. Moldova), in timp ce absolventi de Mecanica nu se puteau inscrie?

 6. caraneanul spune:

  chiar ca mari realizari a avut. dar sa VEDETI CE O SA MAI AIBA!!!

 7. rewq spune:

  Ce aveti cu d-sorul ,e tanar are timp sa invete..in 10 ani vila si masina din leafa de 4000 de lei..il invata Roibu sa bage un HCL de interzcere a bicicletei pe raza acestui oras de 5 stele maro