Noutati :

Am auzit aici, in Banat, o vorba pe care mi-am insusit-o: sa fie ordine ‘ca la neamt in spais’. Ei bine, asa e si la noi. Scrisoare de pe frontul Spitalului Militar de Campanie din Timisoara

19 septembrie, 2020 - 10:25 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SOCIAL
8

TIMISOARA. Vin noi scrisori de pe ‘frontul de lupta’ anti COVID al Spitalului de campanie al MApN, deschis pe stadionul CFR din Timisoara.

Unul dintre militarii care inca din luna aprilie isi desfasoara activitatea aici si care a pus umarul, pas cu pas, la ridicarea spitalului modular de campanie a asternut cateva randuri intr-o scrisoare publicata pe pagina de Facebook a Spitalului Militar de Urgenta Dr. Victor Popescu din Timisoara. Povesteste ca a lucrat in mult locuri, insa aici, la Timisoara, a invatat ce inseamna ca lucrurile trebuie sa fie randuite ‘ca la neamt in spait’.

„Am onoarea să vă salut de aici de la SMMIT (Sistemul Medical Modular de Izolare si Tratament) din Timişoara ! În dimineața zilei de 23 aprilie am primit ordin să mă prezint aici şi să îmi desfăşor activitatea pe stadionul CFR unde începeau lucrările la spitalul de campanie, secția exterioară de boli infecțioase a Spitalului Militar Timişoara. Acum îndeplinesc funcția de gestionar şi am grijă ca celor din linia întâi să nu le lipsească nimic, să îşi poată desfăşura activitatea în condiții bune. Întotdeauna, în orice bătălie, există în spatele celor care luptă susținerea logistică, fără de care luptătorilor le-ar lipsi resursele. Trebuie să fiu atent să țin evidența, să nu rămân fără rezerve. Sunt lucruri care se defectează şi trebuiesc înlocuite. Întregul spital e ca mecanismul unui ceas şi toate rotițele trebuie să se învârtă ca să funcționeze. A fost mult de muncă mai ales la început până s-au ridicat corturile şi s-a pus spitalul în funcțiune, am ajutat şi eu şi colegii mei, venind de la țară sunt învățat să muncesc. Au lucrat la ridicarea spitalului mulți militari, nu doar din Timişoara ci şi de la Alba Iulia, Dej, Bistrița. Eu, de pământ nu-s din partea locului, dar am auzit aici în Banat o vorbă pe care mi-am însuşit-o, zice că trebuie să fie ordine „ca la neamț în şpais” (şpais=cămară), ei bine, aşa ordine e şi la noi în depozit. Tot ce se face aici e muncă de echipă şi fiecare îşi ştie rostul, iar misiunea de a îngriji pacienții bolnavi de Covid e ceea ce avem acum de făcut. Căutați să vă feriți de virusul SARS-CoV–2 ! Vă doresc sănătate ! Cu drag, Gabi”, este notat in scrisoarea deschisa.

 

***
Va reamintim, spitalul a fost instalat aici inca din luna aprilie si a fost dotat cu tot ce era necesar pentru ingrijirea bolnavilor de coronavirus. Astfel, sunt organizate o zona medicala si una de izolare si carantinare. Aici au fost amplasate 56 de paturi pentru tratamentul cazurilor usoare si medii, dintre care 4 paturi ATI, pentru cazurile grave.

Toate corturile sunt racordate la utilitati, au frigidere si televizoare. De asemenea, pentru personalul administrativ exista containere folosite pentru birouri si farmacie.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 8comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Stimate Gabi. Îți dorim Multă sănătate și tot binele din lume. Cu respect, niște Timișoreni.

  2. Draga d-le Gabi.atata timp cat mai exista OAMENI ca tine ,tara asta inca nu este pierduta,inca se mai pot face multe lucruri bune ,daca ai nevoie de ceva te rog sa ne mai scrii cateva randuri,eu m-as simti onorat ca om sa am o contributie cat de mica la ceea ce faceti voi acolo,pt ca pt munca si daruirea voastra nu exista inca superlativ.Aveti grija de voi !!! un om simplu.

  3. Nemții nu mai sunt demult deci a mai rămas numai zicala dar și ea se pierde cîte un pic în fiecare zi pentru că vin alții pentru care nu mai are nici o însemnare și totuși frumos că mai sunt oameni care ajută la greu !!!!

    • Nemtii nu mai sunt pentru ca au fost vanduti la export, in beneficiul rudelor bogate ale celor care vin si strica si nu dau doi bani pe regulile regiunii noastre; ni le aduc pe ale lor, intre care figureaza la loc „de cinste” renumitul „las’ ca merge si asa”.

  4. Zicala asta ar trebui sa o invete si sa o practice si administratiile locale si judeteana ca îs mult pe langa ea

  5. Respect si multumiri!

  6. frumos din partea ta , multumesc in primul rand pentru ca incepi sa simti spiritul Banatului multietnic ,daca ramai pe la noi sa sti ca vei putea sa inveti si altele ,dintre cele bune. ceea ce s-ar putea sa nu sti , este faptul ca Banatul ,candva, a fost republica pentru o perioada de 2 saptamani si presedintele republicii sa numit Otto roth.în 31 octombrie 1918, în condițiile destrămării Austro-Ungariei a proclamat la Timișoara Republica bănățeană

  7. …r0BU, mai o saptamana primarul Timisoarei….