Alti 40.000 de porci vor fi omorati langa Timisoara. Avem un nou focar de pesta porcina intr-o ferma

TIMISOARA. Zeci de mii de porci vor fi ucisi, dupa ce a fost depistat un nou focar de pesta porcina la o ferma de langa Timisoara.

CITESTE SI: Tanara soferita incarcerata. Accident grav la iesirea de pe Autostrada Vestului. Foto 

Este vorba de aproximativ 40.000 cati sunt la ferma Smithfield Padureni, care vor fi omorati, dupa ce 13 animale au murit intr-o singura zi, dintre care trei erau in aceeasi boxa.

Reprezentantii fermei au anuntat imediat autoritatile.

Inspectorii DSV Timis au prelevat probe si au constatat prezenta virusului pestei porcine. Conform procedurii, au fost trimise probe si la laboratorul din Bucuresti, care a confirmat rezultatul initial.

Autoritatile au impus masuri de siguranta si au instaurat zona de protecție, 0-3 km  in Padureni si  zona de supraveghere, 3-10 km: Parta, Sag, Liebling, Conacul Iosif, Jebel, Obad, Ciacova, Petroman, Peciu Nou.

Acesta este al doilea mare focar de pesta porcina, la fermele Smithfield, dupa cel de la Parta. Acolo au fost ucisi, la mijlocul lunii octombrie, intr-o singura zi, aproape 40.000 de porci.

Alte focare, in gospodarii, au fost depistate, pe rand, in ultimele saptamani, la Rauti (comuna Uivar), la Dudestii Vechi, la Sandra si Murani (comuna Pischia)

UPDATE: In cursul serii de luni s-a intrunit in sedinta  Comitetul Local de Combatere a Bolilor Timis. Acesta a decis sa fie omorati toti cei 40.000 de porci din ferma Smithfield de la Padureni. Aceasta dupa ce, peste zi se vorbea de sacrificarea doar a jumatate dintre animale, intrucat acestea sunt crescute in mai multe adaposturi.

➡️ Uciderea imediată a tuturor porcilor din ferma afectată şi neutralizarea prin incinerare şi îngropare. Porcii morți de boală se incinerează şi se îngroapă, cei omorâți doar se îngroapă.

➡️ Zone circulare de protecție de 3 km (Pădureni) și supraveghere de 3-10 km (Parța, Șag, Liebling, Conacul Iosif, Jebel, Obad, Ciacova, Petroman, Peciu Nou), în jurul focarului.
➡️ Filtre de poliție pe toate drumurile din zonă.
➡️ Evitarea utilizării drumurilor agricole din aceste zone.
Este esențial ca boala să nu se răspândească. Depunem toate eforturile pentru stoparea propagării pestei porcine africane.”, a transmis subprefectul de Timis Sorin Ionescu.
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. perversa si pesta asta, chiar acuma inainte de craciun o sa se scumpeasca carnea de porc, ce „coincidenta”

 2. …pe TION erau 40000 de capete ….

 3. Sigur ca e pesta porcina, ca trebuie sa mergem spre noua ordine a dementilor si sa mancam lacuste. Asa au decis psihopatii planetei. Nu mai am NICI o incredere in autoritati, cu atat mai putin in ale acestei colonii nenorocite.

 4. Ia-ți testat pe toți 20.000? Nici 19.999, nici 20.001! 20.000.

 5. Trist cu ce ne indobitocesc

 6. Trist cu ce ne indobitocesc ăștia. Domnilor, trebuie da facem ceva!

 7. Unii comenteaza aiurea despre pesta porcina si habar n-au despre boala

 8. Există pesta porcină chiar și SARS-COV2. SUNT MORTALE. DAR ÎNTREBAREA ESTE, CINE INFECTEAZA INTENȚIONAT ANIMALELE ȘI OAMENII? APARE BOALA ÎN MOD SURPRINZĂTOR ÎN SECOLUL XXI, ACUMA CÂND IGIENA ESTE MULT MAI BUNĂ DECÂT ÎN URMĂ CU 50-100 DE ANI.

 9. Daca nu iesiti in strada, suportati consecintele, si vor fi tot mai date naibii fiindca elita vede ca suportati si ca sunteti ghiocei. Folositi cash cat mai mult ca la anul o sa ne bage banii digitali, care de fapt vor fi un voucher cu termen de expirare. TREZIREA VITELOR!!!

 10. nemernicii i-au obisnuit pe sclavi sa foloseasca tichetele pentru alimente.sunt cel putin 20 de ani de antrenamant.le curg balele dupa tichetele pentru masa.primite la salariu

 11. LaParta 40000 la Padureni 40000 la Iasi 20000 spunea cineva cum dracu chiar inainte de sarbatori regulile se respecta in colonia RO .SLAVA