Alte trei localitati din Timis urmeaza sa intre in carantina de COVID-19. Se intruneste Comitetul pentru Situatii de Urgenta la Timisoara

TIMISOARA. Alte trei localitati din judetul Timis vor intra in carantina. Este o chestiune de ore pana cand acest lucru se va intampla efectiv.

CITESTE SI: Se prelungeste carantina pentru Dumbravita si Sandra. Se inchid Dudestii Vechi si ies Sag si Nitchidorf. Decizia Comitetului pentru Situatii de Urgenta luata la Timisoara 

Este vorba despre localitatile Mosnita Noua, Biled si Otelec.

Cele trei comune se aflau inca de marti in analiza DSP avand in vedere rata mare de infectare cu COVID-19, insa nu fusese primit avizul de carantinare din partea Institutului National de Sanatate Publica. Acest aviz a fost eliberat noaptea trecuta, iar acum urmeaza sa se intruneasca Comitatul Judetean pentru Situatii de Urgenta Timis care sa decida instituirea masurii de inchidere.

Subprefectul Mircea Bacala a declarat pentru opiniatimisoarei.ro ca va convoca CJSU chiar astazi.

Momentul intrarii in carantina a celor trei localitati va fi decis intr-un ordin al sefului Departamentului pentru Situatii de Urgenta.

Va reamintim, marti a fost prelungita masura carantinarii, pentru inca o saptamana, pentru Dumbravita, care avea marti la pranz o incidenta de cazuri de 8.86 la mia de locuitori, in conditiile in care in 16 februarie, cand a fost impusa cea de-a cincea ‘inchidere’, era de 7,68 la mie.

De asemenea, s-a prelungit cu o saptamana carantina si la Sandra, in vreme ce la Dudestii Vechi a fost instituita carantina pentru 14 zile.

Delcaratiile pe propria raspundere pentru a putea iesi din case pot fi descarcate de AICI.

Marti la pranz, localitatile cu cele mai mari rate de infectare cu COVID erau:

Otelec: 9.88
Giroc: 9,49
Biled-6,29
Bucovat: 9.13
Dumbravita: 8.86
Mosnita: 8.01
Varias: 7.98
Sandra: 7.65
Giarmata: 7.47
Dudestii Vechi: 7.31
Vacalni: 7.12
Timisoara: 6,99

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Prea Fericitul spune:

    Fie ca Sfântul Covid sa va curețe de pe fata pământului iubiți credinciosi!!!!:)))))

  2. mosnico spune:

    Giroc ? are rata mare, ei sunt scutiti ?