Alte 8 blocuri din Timisoara vor fi reabilitate termic pe bani europeni. Cum sunt alese imobilele care intra in program?

TIMISOARA. Timisoara beneficiaza de un nou proiect de eficientizare energetica a blocurilor. Proiectul asigura o finantare de 8,3 milioane de lei, din care suma nerambursabila este de 4,8 milioane de lei. In cadrul acestui proiect vor fi reabilitate termic 8 blocuri.

In total, numarul de apartamente din blocurile care vor fi reabilitate termic se ridica la 1000.

Au fost selectate pentru rebilitare termica pe bani europeni imobilele de pe Ana Ipatescu 29 – bloc T22, Calea Sagului 72-78, Simion Barnutiu 63A, Take Ionescu 63, Take Ionescu 45, Take Ionescu 37, Calea Sagului 35-37 si Calea Sagului 53-55.

„In urma acestui proiect am obtinut finantare pentru rebailitarea termica a unor blocuri care totalizeaza 1000 de apartamente, avem 1000 de familii beneficiare. Suntem cam la jumatatea sumei totale pe care o vom accesa si cam la jumatatea numarului de beneficiari. In total sunt 51 de blocuri pe aceste proiecte, in jur de 2400 de apartamente”,  a declarat Nicolae Robu, primarul Timisoarei.

Toate blocurile cuprinse in programele de reabilitare termica pe bani europeni sunt situate pe artere principale, de maxima vizibilitate iar primarul sustine ca, desi toate strazile sunt importante, „nu se pot face toate deodata si atunci trebuie sa iti alegi cateva criterii de prioritizare”, printre care cel al situarii pe strazi principale, la vedere, este cel mai important.

La fiecare imobil in parte, 60% din valoare este acoperita din fonduri europene, iar 40% de Primarie si de asociatia de proprietari. Locatarii ar urma sa contribuie, in functie de venituri. Ei vor pune de la 10% pana la 30%, restul pana la 40% fiind acoperit de municipalitate.

CITESTE SI: Primele blocuri din Timisoara ce vor fi anvelopate cu bani europeni. Cand incep lucrarile?

54 de blocuri din Timisoara vor fi anvelopate cu bani europeni. In ce cartiere incep lucrarile?

Timisorenii care-si anvelopeaza blocurile, scutiti 7 ani de plata impozitului. Ce lucrari trebuie facute!

Gata cu mansardarile in Timisoara! Primaria vrea sa opreasca construirea de mansarde la blocurile vechi si introduce obligativitatea parazapezilor

Nicolae Robu ii obliga pe timisoreni sa-si vopseasca blocurile si casele in culori vii! Nu spune cand vom scapa de praful din oras ca sa le mentinem

Dezavantajele programului de reabilitare termica. Timisorenii care nu stau pe marile bulevarde, suparati ca nu sunt bagati in seama de Primarie

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...