Alina Gorghiu: Relansarea economiei asaza Romania pe drumul normalitatii

Situațiile limită implică soluții radicale și rapide. Iar accentul trebuie pus pe asumare, pe nevoile reale ale oamenilor și ale mediului de afaceri, pe analize corecte și pe identificarea factorilor de risc. Este exact ceea ce aplică acum Guvernul PNL, afirmă senatorul PNL, Alina Gorghiu, legat de măsurile care țintesc relansarea economiei după perioada post stare de urgență și stare de alertă.

„România se așază pe drumul normalității. Se reiau etapizat activități acolo unde a fost nevoie să fie întrerupte din cauza pandemiei cu noul coronavirus, oamenii se reîntorc la un regim normal de muncă, am putea spune chiar că ne readaptăm din mers cu toții la vremurile actuale. Este mai mult decât o resetare, este o provocare majoră la care Guvernul PNL răspunde cu măsuri pro active. Pentru că situațiile limită implică soluții radicale și rapide. Iar accentul este pus pe asumare, pe nevoile reale ale oamenilor și ale mediului de afaceri, pe analize corecte și pe identificarea factorilor de risc. Și este singura soluție pentru a merge mai departe, după greșelile mult prea multe și majore ale fostelor guvernări PSD-iste. Ne-au adus în situația de a nu ne permite nicio eroare, oricât de mică ar fi ea”, a declarat Alina Gorghiu, într-un dialog purtat în centrul Timișoarei.

În permanent contact cu timișenii, Alina Gorghiu a vorbit și despre interesul mare al acestora acordat măsurilor pe care le vizează Guvernul Orban pentru relansarea economiei naționale.

„Recent, am discutat cu mai mulți oameni de afaceri din județul Timiș, dar și cu anagajați. Ca o concluzie, vă pot spune că românii nu au nevoie de promisiuni sau de cochetări cu cifre irealizabile. Ei vor rezultate și dacă privesc acum cu optimism deciziile Cabinetului Orban o fac în baza a ceea s-a întâmplat de la momentul preluării guvernării de PNL. S-au convins că, în plină criză economică globală, România s-a poziționat pe o cale de creștere sănătoasă. În luna mai, cheltuielile de investiții au atins cea mai mare cifră din ultimii 10 ani – 13,1 miliarde lei. Programul IMM-Invest a pornit și acum se are în vedere extinderea sa. Se pregătește un Fond de Investiții în valoare de 300 de milioane de euro. Vom primi de la Comisia Europeană 33 de miliarde euro pentru redresarea economică, din care, cu siguranță, mare parte se vor regăsi și în investițiile din Timiș. Sunt fapte care măresc și mai mult încrederea oamenilor în Guvernarea liberală. Cu atât mai mult cu cât toate măsurile guvernamentale sunt rezultatul dialogului susținut cu toate cărțile pe masă cu mediul de afaceri, cu experți români și internaționali, cu instituțiile financiare internaționale și cu Uniunea Europeană”, a precizat Alina Gorghiu.

Ultima întrebare a fost legată de perspectivele economice ale regiunii Vest: „Mediul de afaceri are nevoie de ajutor indiferent de nivelul de dezvoltare al fiecărei regiuni a țării. Dar la Timișoara sau în regiunea Vest, pe ansamblu, relansarea va fi mai rapidă, pentru că aici sunt de mult timp baze solide pentru economie. Este cea mai dezvoltată regiune din România, tare m-aș bucura să fie toate asemeni ei. Dar realitatea tristă este alta. Sunt decalaje între regiuni pentru că în toate guvernările PSD-iste programele au fost doar niște idei aruncate pe o foaie, în funcție de ce îi trecea fiecăruia prin cap, fără să discute cu economiști, fără să aibă în vedere posibilitățile bugetare, fără studii de impact. De aceea, pentru Timiș va conta foarte mult cine va câștiga alegerile la Municipiu și Județ, pentru că, în perioade dificile, e nevoie de o gândire pro-economie fără sincope, ceea ce PNL are„, a conchis Alina Gorghiu.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. D na A Gorghiu are preocupări legate de Timisoara cât praful de pe tobă
    Trebuie repornita activitatea economica, sa fie bine , sa nu fie rău, este nevoie de o strategie , viziune , planuri atente , noi provocări etc etc bla bla

  2. Sa va spun un banc: Alina Gorghiu, senator de Timis.

  3. A ajuns atat de dezvoltata MAFIA din ROMANIA incat dna din imagine nu are o afacere proprie, nu are nimic sa o recomande sa fie senator de Timis…si totusi…practic nu conteaza ca te numeste Ehegartner ori Cristescu am dat nume la intamplare…toti cad in fata fostei amante a lui Bogdan Uolteanu !