Opinia Timisoarei

Alin Popoviciu: Imi doresc ca parlamentarii USL de Timis sa nu mai incheie saptamana de lucru martea! Nu s-au batut pentru ca proiectele Timisoarei sa intre in Buget

TIMISOARA. Deputatii PDL de Timis, Cornel Samartinean si Alin Popoviciu au tras un semnal de alarma vizavi de activitatea parlamentarilor USL din Timis care, spun ei, nu s-au batut pentru ca proiectele Timisoarei sa fie incluse in buget.

Primul proiect vizat de democart-liberali a fost Gara de Nord din Timisoara. Cornel Samartinean a spus ca, desi primarul Nicolae Robu a afirmat ca are promisiuni ca vor veni 1,3 milioane de euro pentru Gara de Nord, acesti bani nu vor mai fi alocati.

Gara de Nord din Timisoara arata jalnic. Eu circul rar cu trenul, dar trec, totusi, pe acolo din cand in cand, cand conduc sau astept vreo ruda. De cate ori intru in gara ma apuca disperarea. Sunt dezamagit ca gara arata in halul in care arata. In bugetul Ministerului Transportului sunt cuprinse cateva reabilitari de gari din Romania: Giurgiu, Slatina, Ramnicu Valcea, Resita, Vaslui, in total 27 de orase. Lipseste cu desavarsire Timisoara. Acest lucru este inadmisibil. Domnul primar Nicolae Robu anunta ca s-au gasit bani pentru reabilitarea Garii de Nord, in 19 octombrie, cand a fost la acea expozitie de tramvaie. Ne anunta atunci ca ministrul Ovidiu Szilaghi i-a primis ca va aloca 1,3 milioane de lei pentru gara„, a declarat Samartinean.

Deputatul Alin Popoviciu a explicat ca cei 1,3 milioane de euro promisi in octombrie anul trecut erau pentru renovarea fatadei Garii de Nord si ca proiectul de reabilitare a fost adus la faza de licitatie, insa aceasta licitatie intarzie sa fie organizata.

Intrebat de ce in guvernarea PDL nu au fost alocati bani pentru Gara de Nord din Timisoara, Popoviciu a raspuns: „A fost un proces pe rol, iar la renovearea garii nu se puteau incepe lucrarile pana acel proces nu era finalizat. Procesul acesta s-a finalizat, din pacate, la doua sau trei saptamani dupa ce PDL a iesit de la guvernare. Noi nu am primis sa aducem bani pentru fatada garii din Timisoara pentru ca nu am putut„.

Un al doilea obiectiv in vizorul deputatilor PDL de Timis a fost Spitalul de Copii despre care au subliniat ca in proiectul de buget pe 2013 Guvernul Ponta n-a pus niciun leu pentru un nou corp de cladire.

Nu regasim in bugetul niciunui minister bani pentru extinderea Spitalului de Copii. Exista o teorie ca e cumulat cu alte proiecte si in momentul in care se va finaliza Studiul de Fezabilitate banii vor veni. Eu sper in continuare, insa, astazi, la momentul discutarii bugetului, nu sunt bani pentru extinderea Spitalului„, a spus Samartinean.

Bazinul de inot olimpic e si el in faza de licitatie, a fost adus in aceasta faza de Elena Udrea. Acum nu se mai intampla nimic. Nu am cerut sa il finalizam in acest an, dar nu sunt bani„, a completat Popoviciu.

Alin Popoviciu a atras, totodata, atentia parlamentarilor USL ca programul de lucru la Parlament nu se incheie martea, ci joia, afirmand ca multi dintre alesii USL se intorc acasa martea de la Bucuresti.

Imi doresc ca parlamentarii de Timis sa se intoarca joia, nu martea cu avionul de cinci de la Bucuresti, si sa se bata mai mult pentru proiecte. Nu obtii nimic daca nu te bati sa vina banii in judet„, a spus Popoviciu care a povestit ca in aceasta saptamana, marti, s-a intalnit, la Parlament, cu primarul Timisoarei, Nicolae Robu care fusese prezent acolo cu intentia de a semna unele proiecte europene cu ministrul Liviu Dragnea, numai ca Dragnea nu se afla la minister, asa cum spera Robu, asteptandu-l pe primarul Timisoarei, ci se afla in plenul Parlamentului.

Popoviciu: Parlamentarii USL n-au semnat niciun amendament la buget ca sa apere proiectele Timisoarei!

Popoviciu s-a mai plans ca parlamentarii USL de Timis nu au semnat niciun amendament la bugetul Timisoarei, pentru principalele proiecte.

Am discutat cu colegii de la USL sa sustina prin semnatura amendamentele la buget pe proiectele importante ale Timisoarei. Au promis ca semneaza, dar cand m-am dus sa semneze nu mai era niciunul, fugeau de mine„, a spus Popoviciu.

Popoviciu si Samartinean si-au facut si mea culpa, la final: „Sunt  convins ca si noi poate am fi putut face mai mult pentru Timisoara„, a spus Popoviciu.

Exit mobile version