Alin Popoviciu: Imi doresc ca parlamentarii USL de Timis sa nu mai incheie saptamana de lucru martea! Nu s-au batut pentru ca proiectele Timisoarei sa intre in Buget

TIMISOARA. Deputatii PDL de Timis, Cornel Samartinean si Alin Popoviciu au tras un semnal de alarma vizavi de activitatea parlamentarilor USL din Timis care, spun ei, nu s-au batut pentru ca proiectele Timisoarei sa fie incluse in buget.

Primul proiect vizat de democart-liberali a fost Gara de Nord din Timisoara. Cornel Samartinean a spus ca, desi primarul Nicolae Robu a afirmat ca are promisiuni ca vor veni 1,3 milioane de euro pentru Gara de Nord, acesti bani nu vor mai fi alocati.

Gara de Nord din Timisoara arata jalnic. Eu circul rar cu trenul, dar trec, totusi, pe acolo din cand in cand, cand conduc sau astept vreo ruda. De cate ori intru in gara ma apuca disperarea. Sunt dezamagit ca gara arata in halul in care arata. In bugetul Ministerului Transportului sunt cuprinse cateva reabilitari de gari din Romania: Giurgiu, Slatina, Ramnicu Valcea, Resita, Vaslui, in total 27 de orase. Lipseste cu desavarsire Timisoara. Acest lucru este inadmisibil. Domnul primar Nicolae Robu anunta ca s-au gasit bani pentru reabilitarea Garii de Nord, in 19 octombrie, cand a fost la acea expozitie de tramvaie. Ne anunta atunci ca ministrul Ovidiu Szilaghi i-a primis ca va aloca 1,3 milioane de lei pentru gara„, a declarat Samartinean.

Deputatul Alin Popoviciu a explicat ca cei 1,3 milioane de euro promisi in octombrie anul trecut erau pentru renovarea fatadei Garii de Nord si ca proiectul de reabilitare a fost adus la faza de licitatie, insa aceasta licitatie intarzie sa fie organizata.

Intrebat de ce in guvernarea PDL nu au fost alocati bani pentru Gara de Nord din Timisoara, Popoviciu a raspuns: „A fost un proces pe rol, iar la renovearea garii nu se puteau incepe lucrarile pana acel proces nu era finalizat. Procesul acesta s-a finalizat, din pacate, la doua sau trei saptamani dupa ce PDL a iesit de la guvernare. Noi nu am primis sa aducem bani pentru fatada garii din Timisoara pentru ca nu am putut„.

Un al doilea obiectiv in vizorul deputatilor PDL de Timis a fost Spitalul de Copii despre care au subliniat ca in proiectul de buget pe 2013 Guvernul Ponta n-a pus niciun leu pentru un nou corp de cladire.

Nu regasim in bugetul niciunui minister bani pentru extinderea Spitalului de Copii. Exista o teorie ca e cumulat cu alte proiecte si in momentul in care se va finaliza Studiul de Fezabilitate banii vor veni. Eu sper in continuare, insa, astazi, la momentul discutarii bugetului, nu sunt bani pentru extinderea Spitalului„, a spus Samartinean.

Bazinul de inot olimpic e si el in faza de licitatie, a fost adus in aceasta faza de Elena Udrea. Acum nu se mai intampla nimic. Nu am cerut sa il finalizam in acest an, dar nu sunt bani„, a completat Popoviciu.

Alin Popoviciu a atras, totodata, atentia parlamentarilor USL ca programul de lucru la Parlament nu se incheie martea, ci joia, afirmand ca multi dintre alesii USL se intorc acasa martea de la Bucuresti.

Imi doresc ca parlamentarii de Timis sa se intoarca joia, nu martea cu avionul de cinci de la Bucuresti, si sa se bata mai mult pentru proiecte. Nu obtii nimic daca nu te bati sa vina banii in judet„, a spus Popoviciu care a povestit ca in aceasta saptamana, marti, s-a intalnit, la Parlament, cu primarul Timisoarei, Nicolae Robu care fusese prezent acolo cu intentia de a semna unele proiecte europene cu ministrul Liviu Dragnea, numai ca Dragnea nu se afla la minister, asa cum spera Robu, asteptandu-l pe primarul Timisoarei, ci se afla in plenul Parlamentului.

Popoviciu: Parlamentarii USL n-au semnat niciun amendament la buget ca sa apere proiectele Timisoarei!

Popoviciu s-a mai plans ca parlamentarii USL de Timis nu au semnat niciun amendament la bugetul Timisoarei, pentru principalele proiecte.

Am discutat cu colegii de la USL sa sustina prin semnatura amendamentele la buget pe proiectele importante ale Timisoarei. Au promis ca semneaza, dar cand m-am dus sa semneze nu mai era niciunul, fugeau de mine„, a spus Popoviciu.

Popoviciu si Samartinean si-au facut si mea culpa, la final: „Sunt  convins ca si noi poate am fi putut face mai mult pentru Timisoara„, a spus Popoviciu.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. bravo ba pacaliciule!! imi pare rau sa o recunosc, dar papagalul de popoviciu de data asta chiar are dreptate..prea multe promisiuni au facut alesii nostri si in loc sa vina cu rezultate/rezolvari etc, ei vin cu alte promisiuni…vezi cazul grindeanu…tz tz tz..sa te joci cu sufletele copiilor…tz tz tz…

 2. robule…parca ziceai ca dupa revelion dispare acvariul din centru…dupa revelion ai zis ca pana maxim in data de 10 ianuarie!! ba primare, suntem in 01.02.2013 deja! cat ne mai iei ma de prosti>?

  • Singurul lucru care a disparut este banner-ul acela pe care scria „cladire in curs de demolare”. RUSINE.

 3. Popoviciu si Samartinean si-au facut si mea culpa, la final: “Sunt convins ca si noi poate am fi putut face mai mult pentru Timisoara“, a spus Popoviciu.Aeroportul Internațional ”Traian Vuia” din Timișoara a suferit pierderi financiare pe termen lung, în cei 2 ani și jumătate, cât a fost condus de către pedelistul Cornel Sămărtinean. Controalele Curții de Conturi și ale altor instituții au scos la iveală un adevărat jaf dar și fapte de natură penală. Astfel s-a descoperit că fosta conducere a lăsat aeroportul fără asigurarea obligatorie de răspundere aeroportuară. Cu alte cuvinte, în cazul unui accident sau incident aviatic, incendiu sau calamitate, aeroportul este bun de plată. în cazul nefericit în care o aeronavă sau alte echipamente pățesc ceva , paguba poate ajunge la sume de ordinul milioanelor de euro.

  Fostei conduceri nu i-a păsat însă de această asigurare obligatorie, fiind mult mai preocupată cu atribuirea de diverse contracte unor firme de casă ale politicienilor locali din PDL. „Asigurarea de răspundere aeroportuară nu mai există de cel puțin un an la aeroport. Am sesizat acest lucru, imediat ce am preluat din nou funcția de director. Problema e că o astfel de asigurare nu se poate încheia într-o zi sau două, precum la masini sau case. Procedura e mai complicată și trebuie să fie transparentă și făcută conform legii. Varianta cea mai avantajoasă este asigurarea printr-o firmă de brokeraj. Deja am comandat unor firme de brokeraj în asigurări să întocmească fișa de achiziție cât mai aproape de realitatea pieței asigurărilor. E o procedură de achiziție publică. Acum e în stadiul de verificare la ANRMAP (Autoritatea Națională pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice), urmând ulterior să fie postată pe SEAP, portalul pentru licitații electronice. Polița de asigurare este în jurul a 4 milioane de euro, depinde de evaluare”, a declarat Daniel Idolu.

  Cel mai recent raport al Curții de Conturi a consemnat ilegalități și artificii financiare prin contracte false, abuzuri asupra angajaților, toate petrecute în perioada 10 ianuarie 2010 – 18 iunie 2012. Adică exact perioada în care PDL a numit la conducerea Aeroportului Internațional Timișoara un fost manager de firmă de ciorapi, Cornel Sămărtinean. Curtea de Conturi nu a reușit să adune încă toate prejudiciile financiare cauzate de managementul defectuos al lui Sămărtinean și al apropiaților, însă prejudiciul este estimat la peste 3 milioane de euro. în această poveste cu iz penal apare și numele deputatului PDL de Timis, Alin Popoviciu, „abonat” la diverse contracte prin care Regionala CFR sau aeroportul au fost păgubite. Instituția a confirmat, în urma controlului, toate ilegalitățile grupării Sămărtinean – Popoviciu. în perioada în care aeroportul era condus de pedelistul Cornel Sămărtinean, asociat în afaceri cu deputatul Alin Popoviciu și cu fiica lui Constantin Ostaficiuc, președinte al PDL Timiș, cele mai bune spații comerciale au ajuns la firma verișorului lui Popoviciu la prețuri mult mai mici decât chiriile plătite anterior. Operațiunea de acaparare a spațiilor a fost mascată prin două pseudo-licitații la care au participat aceleași trei firme cu legături între ele, iar una dintre licitații nici măcar nu a fost anunțată oficial. Ulterior, s-a falsificat de către conducerea aeroportului, în frunte cu Sămărtinean, contractul de închiriere pentru a se prelungi perioada de închiriere a spațiilor.
  Controlul Curții de Conturi a mai scos la iveală și alte ilegalități legate de licitațiile trucate: la numărul de înregistrare consemnat în procesul verbal de deschidere ca fiind a ofertei Trinvest Bakery SRL, firma verișorului lui Popoviciu, în registrul de intrare -ieșire este inregistrat alt document „SC ofertă – licitație – spălătorie auto”, iar la cea de-a doua licitație numerele de înregistrate ale ofertelor au fost date în fals in procesul verbal de licitație – nu au putut fi prezentate ofertele celorlalte două firme care apar în procesul-verbal al licitației. Nici măcar documentația depusă de firma vărului lui Popoviciu nu a fost completă. Pe lângă necompletarea datelor cu privire la cifra de afaceri din ultimii trei ani, firma lui Cristian Iga nu a depus nici proiectul de amenajare a spațiului, confirmându-se astfel că amenajarea spațiului tot din banii aeroportului a fost premeditată. Suprafața inchiriată pentru unul dintre spații a fost subdimensionată la 80 mp față de 160 mp. De asemenea, controlul a confirmat falsificarea contractului prin prelungirea duratei de închiriere. Auditorii au constatat că prețul de pornire al licitațiilor a plecat de la unul subevaluat – 30 de euro/mp, deși prețul minim de la care trebuia să se înceapă era de 50 euro, conform unei hotărâri AGA din 2005.

 4. În atenţia DNA: LUPU VALERIU, controlor de trafic la Aeroportul Internaţional Timişoara Traian Vuia, împreună cu o parte din familie, au tras un tun de miliarde!
  Banii au fost viraţi în contul firmei SC BENDIS SRL care are sediul în staţiunea OLĂNEŞTI (din judeţul Vâlcea!). Firma acoperită iniţial sub numele unui individ, Titel POPA, a fost cumpărată şi controlată de sora lui Valeriu: MIOARA VIORICA STAN (administrator) şi de către mama lor (acţionar). Banii primiţi de BENDIS SRL, au reprezentat contravaloarea unui Plan BUSINESS al Aeroportului Internaţional Timişoara Traian Vuia. Planul a fost croşetat folosind ca bază informaţiile deţinute şi oferite de angajatul aeroportului: LUPU VALERIU.
  Lupu, în urmă cu câtiva ani, a fost Director al companiei Banat Air. La 13 decembrie 1995, 45 de pasageri şi 5 membri ai echipajului unei curse Banat Air şi-au pierdut viaţa după ce avionul companiei pe care o conducea s-a prăbuşit imediat după decolarea de pe Aeroportul din Verona. Lupu a fost dat în judecată de toate rudele celor morţi în accident, după ce autorităţile italiene au concluzionat că Valeriu Lupu nu a aprobat plata pentru degivrarea avionului înainte de decolare. Preţul zgârceniei: 50 de morţi pentru o degivrare care costa 500 de euro. Directorul general şi cel adjunct ai aeroportului din Verona sunt şi acum în puşcărie.
  MIOARA VIORICA STAN, sora lui LUPU VALERIU, fără studii de specialitate în domeniul transportului, nu are în niciunfel experienţa necesară pentru elaborarea unui STUDIU/PLAN în genul de care a „beneficiat” Aeroportul Internaţional Timişoara Traian Vuia. Firma SC BENDIS SRL, pe care o administrează Mioara, nu are nici măcar angajaţi (posibil 1-3 formali care sunt moşteniţi de la fostul administrator, Titel POPA). BUSINESS Planul fabricat de BENDIS este stângaci şi se bazează în mod clar pe informaţiile primite de la LUPU VALERIU, care a participat efectiv la elaborare.
  LUPU VALERIU şi-a „retras” banii de la SC BENDIS SRL sub forma unor contracte de împrumut. Cei doi fraţi au în derulare noi scenarii asemănătoare, cu siguranţă aceştia beneficiind de sprijin la nivelul conducerii Aeroportului Internaţional Timişoara Traian Vuia, sau poate chiar la nivel de minister.
  Acţionarul principal al SC BENDIS SRL este mama celor doi: LUPU RUXANDRA.
  Pe surse am aflat că SC BENDIS SRL, alături de o altă firmă cu sediul tot în OLĂNEŞTI, sunt pe cale să fie puse la dispoziţia unor indivizi pentru a fi „sacrificate” după ce acestea vor face achiziţii fără acoperire.

 5. Deputatul de Timiș, Alin Augustin Florin Popoviciu, și-a postat recent declarația de avere pe siteul Camerei Deputaților. Documentul arată că soția deputatului are o „bunică Tamara”, care i-a transferat în cont 200 de milioane de lei vechi.

  Declarația de avere a deputatului de Timiș, Alin Popoviciu, arată că acesta deține o casă și un teren la Dumbrăvița, nu are mașină nu are datorii, dar are în schimb depozite în bănci de peste 50.000 de euro. În 2010, Popoviciu a obținut venituri din indemnizația de parlamentar (52 de mii de lei) și aproape 100.000 de lei, bani recuperați de la două firme împrumutate. Nici soția deputatului nu stă rău, obținând în 2010, peste 70.000 de lei de la firmele la care este acționară. Pe lângă acești bani, în conturile Oanei Popoviciu mai figurează 20.000 de lei împrumutați de la bunica Maria Bejenariu. Deputatul susține că nu e un împrumut, ci e de fapt un transfer bancar pe care bunica l-a făcut în nepoatei în urma unei retrocedări. „Nu sunt banii mei. Sunt ai soției mele. Eu nici nu am știut de acești bani. Când am completat declarația de avere am sunat-o să nu uit ceva și mi-a spus de acești bani. Bunica soției mele a primit o retrocedare. Mi-aș fi dorit să-i dea mai mult că avea de unde, dar mă rog dar dacă atât i-a dat, e familia lor”, a spus Popoviciu.

 6. Pe de alta parte, si la PDL Timis a inceput circul. Daca pesedistii impart ciolanul, pedelistii se bat pe o ruina politica, condusa, inca, de Constantin Ostaficiuc. Pe vremuri, Brandul! Toti cei care l-au lins ani de zile pentru a face cascavalul, acum il vorbesc de rau pe la colturi, prezinta copii dupa contracte, inregistrari, poze…toate avandu-l ca subiect pe omul care i-a tinut in brate. Abia acum se vede ca Ostaficiuc nu a avut mana la oameni si s-a inconjurat de trompetisti, sifonari, bisnitari, pizzari si carnatari. Sau, poate ca, pana la urma, Ostaficiuc nu a intentionat niciodata sa promoveze valori sau oameni de calitate! Asa cum era de asteptat, micul Brutus al PDL Timis, Alin Popoviciu, vrea functia de presedinte al PDL Timis. Si o va avea! La fel cum nou presedinte al organizatiei municipale a PDL, va fi prietenul si partenerul lui Alin Popoviciu, dipl. ing Cornel Samartinean (supranumit de presa Acum Cornel!), fostul director al Aeroportului Timisoara. Pe cei doi, ii leaga doua lucruri. Faptul ca au intrat pe usa din dos a Parlamentului Romaniei si un traseu comun, cu destinatia DNA.

  Argumentul principal al lui Popoviciu este ca a ajuns, din nou, deputat. E adevarat, insa, el a pierdut alegerile la scor, in fata tanarului liberal Cosmin Costa, cu cel putin 3000 de voturi. Alin Popoviciu si-a aranjat ploile, chiar inainte de campania electorala cu reprezentanti ai USL, atat din PSD cat si din PNL. Asta e adevarul! Acum, ramane de vazut cati lideri marcanti ai PDL Timis vor mai ramane in barca cu Popoviciu si Samartinean. Stiu o gramada care sunt pregatiti, cu catel si purcel, sa emigreze in Congo!!

 7. Acest pupincurist basist,cu zambet de oligofren era un parlit acum vreo 20 de ani,locuia intr-o garsoniera mizera pe str miorita.la cate limbi in ***a tras,s-a ajuns mare si tare,uitand ca orice urcus va avea si coborasuri.si el va fi unul care va da clar rau de tot cu capul cand va pica mizeria lui de partid .probabil ca are limba aspra rau de tot asa cum ii place preamultumitului zeus,de il tine pe langa el.sincer,cand ma uit la poza lui,ii lipseste doar scrisul de sub ea…in memoriam…are

 8. marin 12:17:26, 05 Jan 2012 29
  Uitati-va la moaca de bandit a astuia. E unul dintre cei cativa pentru care in Romania ar trebui legiferata pedeapsa cu moartea, in special pentru tradarea intereselor nationale, subminarea economiei nationale si chiar pentru fraude ce depasesc anumite plafoane. Exact ca pe vremea lui Ceausescu. Atunci abia am putea vedea ca se pune capat dezmatului si jecmanirii economiei nationale, vanzarii tarii la kg.

 9. unul 13:54:26, 03 Jan 2012 25
  Limbricul s-a asigurat ca firma sa nu va fi scoasa din afaceri cu CFR ?!? Mai al dracu destept se crede infantilul asta … pai el a auzit de RECALCULARE , REVIZUIRE , APLICARE RETROACTIVA ??? Sa-l vedem atunci cand nazistii lui nu vor mai fi la putere … sper sa-l ciuruiasca cineva !!!

 10. nebunul(sau cred ca e vb de o nebuna) de mai sus ar trebui internat(a) mult timp la un ospiciu unde gardurile sa fie asa de inalte incat nici pasarea in zbor sa nu poa sa treaca peste…
  in ce lume traim