Noutati :

Alin Nica vrea pista de biciclete continua pe traseul Timisoara – Dumbravita – Giarmata, de-a lungul drumului ce se largeste la 4 benzi spre Autostrada

13 noiembrie, 2020 - 06:44 PM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
6

TIMISOARA. O pista de biciclete, care sa fie amenajata de-a lungul intregului drum national care se largeste intre Timisoara si Autostrada Vestului, prin Dumbravita, ar fi utila pentru cei care folosesc transportul pe doua roti, crede presedintele Consiliului Judetean Timis Alin Nica.

O astfel de pista completa nu a fost prevazuta in proiectul pe bani europeni care prevede extinderea la 4 benzi a soselei.

Alin Nica a mers vineri pe santierul de pe DJ 691, Timisoara – Dumbravita – Giarmata – A1, unde a abordat cu constructorul problema pistei de biciclete pe raza comunei Dumbravita, ce nu a fost cuprinsa in lucrarea ce are in componenta 2 loturi.

Seful CJT a cerut specialistilor din Consiliul Judetean sa gaseasca o solutie pentru o legatura fara intrerupere, pentru biciclisti, intre Timisoara si Giarmata.

Soseaua va fi modernizata si largita pe o distanta totala de 10 km si sunt prevazute si 12 statii de transport public.

In acest moment, se lucreaza pe tronsonul Centura – nod rutier A1. Pe acest segment este cuprinsa deja in proiect si o pista de biciclete, cu doua benzi de cate 1 metru fiecare, si se va monta parapet median de separare a benzilor de circulatie, pentru mai multa siguranta rutiera.
In locul intersectiilor semaforizate vom avea minigiratii si sensuri giratorii, pentru cresterea fluentei traficului. Conform constructorului, pe sectorul Timisoara – Dumbravita – Centura se va intra in lucru de la 1 ianuarie 2021.

Valoarea proiectului se ridica la peste 80 de milioane de lei. Finantarea este asigurata din fonduri europene, prin Programul Operational Regional, de la bugetul national, dar si din fondurile Consiliului Judetean, cu o contributie de 2%.

Amplasamentul a fost predat catre constructor la inceputul lunii septembrie.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 6comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. O sa vina full de biciclisti pe autostrada,coboara pe centura, beau un Cico in Dumbravita si dupa aia pleaca spre Catedrala sa hraneasca ciorile. Tata’ lu’ turism !!!

    In rest le avem pe toate…

  2. Cine-i papitzoiu’ ala din mijloc de sta cu mainile in buzunare? 🙂

  3. Mai bine propunea linii de tramvai separate de benzile auto!

    • tramvaiul nu merge in drumbravita-giarmata, dar te-ai trezit si tu ca proasta tastand aberatii de soferi cretini

  4. Pista de biciclete pe langa sosea sa „respiram aer curat”!

  5. Jos cu soselele, sa faca canale si sa navigam cu hidrobicicletele!! Ce ziceti, fratilor?