Alin Nica si Dominic Fritz, in sedinta la Ministerul Culturii, pentru TM2023. Presedintele CJ Timis: Am propus descentralizarea la nivel local a finantarii de la guvern si reesalonarea bugetului pe anii ramasi

TIMISOARA. Intalnire importanta la Ministerul Culturii, joi. Presedintele Consiliului Judetean Timis Alin Nica si primarul Dominic Fritz au mers la Bucuresti pentru noi clarificari pe marginea celui mai important proiect cultural de tara, TM2023.

Alin Nica anunta ca a cerut schimbari legislative care sa scurteze timpii pentru investitii, descentralizarea finantarii la nivelul CJT si primariei a finantarii de la Guvern si a cerut o reesalonare a bugetului pe anii ramasi.

Astăzi, în prezența primarului Dominic Fritz, am purtat discuții importante la Ministerul Culturii cu scopul de a clarifica modul în care va fi implementat proiectul TM2023. Am avut o ședință tehnică de lucru cu secretarul general al ministerului alături de responsabili financiari, juridici și culturali, iar apoi, în cadrul întâlnirii cu ministrul Bogdan Gheorghiu am subliniat necesitatea numirii urgente a reprezentantului ministerului în consiliul director al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană pentru ca acest organism să poată funcționa conform statutului ca structură de coordonare a asociației. Reafirm ce am spus în repetate rânduri: Consiliul Județean Timiș susține ideea folosirii actualei structuri de implementare așa cum a fost ea descrisă în dosarul de candidatură. De asemenea am cerut nominalizarea comisarului guvernamental, postul fiind deja înființat și organigrama schimbată.
Un subiect fierbinte a fost modul în care repornim proiectul TM2023 astfel încât la monitorizarea Comisiei Europene din iunie să nu ne trezim în fața unui dezastru. Din păcate există mari întârzieri în ceea ce privește atât finanțarea programului artistic, cât și a programului de investiții. Am discutat despre modificări legislative care să facă derogări de la legislația din domeniul achizițiilor publice pentru a grăbi realizarea investițiilor, dar și accelerarea procedurilor administrative de avizare și aprobare a documentațiilor tehnice la nivel local. Eu am propus descentralizarea la nivelul Primăriei Timișoara și CJ Timiș a finanțării de la Guvern și am cerut o reeșalonare a bugetului pe anii rămași”, a precizat presedintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica, pe pagina sa de Facebook.

Nica vrea ca finantatorii proiectului TM2023 sa semneze si un angajament, pentru ca astfel sa sprijine in mod concret programul.

Totodată am readus în atenția partenerilor finanțatori semnarea unui angajament tripartit la nivel înalt, astfel încât să transmitem împreună, Consiliul Județean, Primăria Timișoara și Ministerul Culturii, un mesaj puternic că sprijinim în mod real programul TM2023.
Susțin proiectulul TM2023 din toate punctele de vedere. Sub conducerea mea, CJ Timiș și-a îndeplinit la zi obligațiile care îi revin, iar personal, ca timișorean, sunt cu sufletul alături de acest proiect. Am pus la dispoziția partenerilor instituționali toată experiența mea ca expert european în acest domeniu, cu convingerea că împreună vom face din TM2023 un proiect de care să fim mândri mulți ani de acum încolo„, a adaugat Alin Nica.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...