Alin Nica, presedinte PNL Timis: ‘Nu ne dorim cresteri de impozite si taxe si nu suntem de acord cu masuri socialiste’

Reducerea cheltuielilor bugetare este tema verii pentru liberalii din Timiș. Președintele PNL Timiș Alin Nica spune că aceste măsuri erau necesare și, chiar dacă unele decizii sunt mai dificile, acestea trebuie luate pentru echilibrarea bugetară, dar liberalii nu vor susține niciodată creșteri de taxe sau alte măsuri care să afecteze mediul privat.

Este important să dăm semnalul clar că efortul de echilibrare bugetară începe cu statul și e făcut în cea mai mare parte de stat. Coaliția de guvernare își asumă acum măsuri de reducere a cheltuielilor pentru care PNL a insistat. Este un plan de reducere a cheltuielilor care are două componente majore, cea legată de performanță și cea care privește disciplina financiară în utilizarea banilor publici. Aceste principii au fost agreate la nivel de coaliție și, în baza lor, s-a elaborat planul de măsuri”, spune vicepreședintele național al PNL, Alin Nica.

Românii văd foarte clar că actuala guvernare înțelege atât să reducă cheltuielile, cât și să crească veniturile bugetare. Ambele lucruri sunt importante și ambele trebuie făcute, iar scopul final rămâne un deficit bugetar rezonabil, condiție – cheie pentru accesul la fondurile PNRR și pentru dezvoltarea în continuare a țării. Important de precizat, de asemenea, că de mai mult timp circulă diverse propuneri și variante de măsuri fiscale care privesc mediul de afaceri, dar nu s-a luat încă o decizie. Atunci când se va lua o decizie în coaliție, ea va fi anunțată public, fără nicio întârziere. Noi nu vom fi de acord sub nicio formă cu măsuri socialiste de suprataxare a mediului de afaceri. Scopul coaliției trebuie să fie creșterea veniturilor la bugetul statului, nu de a taxa economia sau de a afecta în vreun fel mediul privat. Nu ne dorim creșteri de impozite și taxe ne dorim să facem ordine bugetară”, a subliniat Nica.

Acesta spune că toate măsurile sunt atent chibzuite, tocmai pentru a nu afecta companiile, pentru a nu afecta motoarele economiei. Antreprenorii pot conta pe PNL pentru a susține interesele mediului de afaceri, pentru a ajuta companiile în ceea ce privește crearea de noi locuri de muncă și dezvoltarea business-urilor. Astăzi singurele decizii ale Coaliției sunt legate de reducerile bugetare. Toate măsurile au avut în vedere încadrarea în deficitul bugetar pentru a nu risca pierderea fondurilor europene, punerea la adăpost a economiei României în perspectiva prognozelor tot mai sumbre făcute de analiști și organisme internaționale privind iminența unei crize economice cel puțin la fel de dure ca cea din 2008 dar și crearea premiselor pentru un plan de dezvoltare rapidă a economiei României”, a mai spus liderul liberal.

Liberalii din Timiș doresc păstrarea excepțiilor fiscale din IT

În ceea ce privește eliminarea facilităților fiscale pentru IT-iști, Nica spune că această măsură va produce mai multe daune decât economii și va afecta deopotrivă universitățile de profil, angajatorii și angajații.

”Angajații din IT au reprezentat principalul motor al dezvoltării județului Timiș, și, în continuare, contribuie consistent la competitivitatea mediului de afaceri timișean. Chiar dacă este o situație de criză, e periculos să alunecăm în socialism și să sacrificăm domeniile care produc. Sunt de acord cu reducerea cheltuielilor, însă propun să începem cu pensiile speciale, apoi restructurări masive în administrația centrală și în agențiile aferente. Și noi, aici, la nivel local vom restrânge cheltuielile, dar o vom face inteligent, fără să prejudiciem economia care funcționează. Voi susține în cadrul Uniunii Naționale a Consiliilor Județean din România, la nivel național, în cadrul negocierilor, și, public, acolo unde îmi va fi solicitat punctul de vedere, să păstrăm excepțiile fiscale din IT și să eliminăm pragul de 7.5% pentru cheltuielile cu activitățile culturale, sportive și cele specifice cultelor. Timișoara este Capitală Europeană a Culturii și cel mai bun exemplu că investițiile în cultură aduc turiști și generează creștere în domeniul turismului și HoReCa. Timișul trebuie să rămână liberal atât în gândire cât și în acțiune, solidar cu mediul de afaceri și alături de oamenii corecți care au muncit din greu pentru ceea ce au și care nu merită să fie supraimpozitați”, a concluzionat liderul PNL Timiș.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

  Pareri

 1. Mioriticus spune:

  Domnul Nimica uită să menționeze că au participat și ai lui la introducerea socialismului din răsputeri sau nu știe că se află la guvernare și PNL-ul.

 2. cigus-migus spune:

  Stiu ca nu are legatura cu subiectul…dar, „NE DORIM” doar introducerea tuturor strazilor in sistemul de plata/abonament TIMPARK…cum o dai, cum n-o dai „banul vorbeste” !!!!!!!

 3. Neniku spune:

  Desigur, ei mu-si doresc, dar tot planul a avut in frunte ministrul liberal al finantelor.
  Acelasi ministru care, în guvernul Ciuca s-a laudat cu zero absorbtie in exercitiul 2021-2027, zero programe lansate.
  Da, liberalii nu s-au gândit ca, după ce toate pilele au primit un job sigur, la stat, va veni și momentul decontului.

 4. Adrian spune:

  Cine poate avea o gândire mai liberală decât un general de armată? De la acesta în jos, pe scară ierarhică, funcționează principiile liberale: La stââânga! Culcat!