Noutati :

Alin Nica, nominalizat reprezentant al judetelor Romaniei in Comitetul European al Regiunilor la Bruxelles

20 februarie, 2021 - 10:17 AM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Presedintele Consiliului Judetean Timis va reprezenta interesele romanilor in Comitetul European al Regiunilor din partea tuturor judetelor Romaniei.

La intalnirea Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania care se desfasoara in aceste zile, Alin Nica a fost desemnat drept reprezentant al tarii noastre.

De altfel, Nica este de 15 ani reprezentant al Romaniei in Comitetul European al Regiunilor de la Bruxelles.

Am fost nominalizat in Comitetul European al Regiunilor ca reprezentant al Romaniei din partea judetelor. Este o onoare si o bucurie sa continui munca de 15 ani in cadrul acestei reputate institutii europene, voi promova, ca si pana acum, interesele tuturor cetatenilor romani.

Nominalizarea a venit ieri, in cadrul lucrarilor Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania unde am ridicat probleme administrative care tin de buget si de modificarea Codului administrativ.

Una dintre cele mai importante sesizari pe care le-am facut in cadrul lucrarilor a fost catre ministrul dezvoltarii referitor la plafonarea echilibrarii bugetelor locale la suma de 13.500.000 de lei, ceea ce inseamna de 3 ori mai putini bani pentru comunele si orasele noastre.

Am incredere ca argumentele aduse de mine vor fi luate in considerare si vor duce la o modificare echitabila a reglementarilor.
Lucrarile Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania continua si astazi, iar un lucru e sigur in ceea ce ma priveste: de fiecare data cand voi observa o disfunctionalitate sau un lucru care poate fi imbunatatit, nu voi ezita sa sustin acel punct de vedere”, a transmis presedintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica.

Alin Nica este al doilea presedinte al CJT care detine o astfel de functie. In trecut, Constantin Ostaficiuc, fost lider al Consiliului Judetean Timis, a reprezentat Romania in Adunarea Regiunilor Europei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Acum multi ani (minim 10 i guess) pe analog a fost o serie de emisiuni cu administrația comunelor din tara vecina, ungaria. A fost șocant în sensul că un primar câștigă vreo 1.000 euro (la aceea vreme! Acum cine stie …). Stăteai si te întrebai de unde aceste diferente ca era o ora de condus. Similar parca szeged are un buget comparabil cu TIMISOARA desi e jumătate ca populatie (drept ca dublu ca suprafață … dar asta vine din urma: vezi proiectarea geometrică a jimboliei sau satul ala circular săsesc).
    However, it takes 2 for a tango ori noi avem inginerii financiare in zona de toata frumusetea. Asta tine de fibra statului respectiv, cat le permiți să se întindă!
    ORICUM, felicitări !