Noutati :

Alin Nica, la raport dupa 100 de zile de mandat. Cu ce se lauda presedintele Consiliului Judetean Timis: Avem 14 proiecte pe bani europeni, in implementare, de 300 de milioane de euro. Alte 7 au fost depuse in aceste trei luni

1 februarie, 2021 - 04:26 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
6

TIMISOARA. Alin Nica si-a prezentat activitatea din primele trei luni de cand a preluat mandatul de presedinte al CJ Timis.

CITESTE SI: De Ziua Nationala, judetele Timis si Caras-Severin au ‘batut palma’ pentru proiecte mari de infrastructura: tren-tramvai intre Timisoara si Resita, drum expres intre Berzovia si Autostrada si 4 benzi pana la Moravita 

Seful Consiliului Judetean Timis a inceput raportul la 100 de zile de cand e presedinte mentionand  proiecte din domeniul infrastructurii in cadrul carora s-au facut diferiti pasi. Alin Nica a dat asigurari ca in acest an va incepe reabilitarea drumului care asigura legatura Moravita-Oravita-Orsova, pe portiunea care tine de judetul Timis, adica pana la Latunas, dar a vorbit si despre proiectul, inca in stare de nazuinta, privind modernizarea caii ferate Timisoara Nord-Bocsa-Resita Sud pe care sa circule viitorul tren-tramvai.

DN 57 Moravita-Oravita-Orsova din Timis, limita e la Latunas, va intra in reparatii capitale chiar in anul acesta si atunci toate acele comune din zona vor avea un beneficiu major. Administratiile din regiune si-au propus sa modernizeze infrastructura feroviara aferenta proiectului de tip train-tram, pe ruta Resita Sud-Bocsa-Timisoara Nord si asigurarea legaturii cu aeroportul Traian Vuia, si mai mult decat atat rezolvarea problemelor caii ferate Timisoara-Voiteg-Moravita. Aceste investitii au facut deja obiectul parteneriatului cu Primaria Timisoara – CJ Caras-Severin si Primaria Resita. Cred ca acest proiect e unul care va dinamiza regiunea si va rezolva si problemele de forta de munca din Timis si Caras-Severin„, a spus Alin Nica.

Un alt proiect la care a facut referire seful CJT este cel al noului drum care va ocoli Remetea Mare si va face legatura cu Aeroportul International Traian Vuia.

CITESTE SI: Peste 1 milion de lei pentru noul drum care va lega Aeroportul Timisoara de Autostrada A 1. Cum vor fi folositi banii 

Vorbim de o centura ocolitoare pentru Remetea Mare si Ghiroda. Drumul va avea o lungime de aproape 8 km, cu 2 benzi pe sens, se va construi la sud de aeroport. Pe calea ferata secundara de la sud de aeroport inca ne gandim daca facem un pasaj sau o trecere la nivel. Suma necesara e estimata la 18 milioane de euro cu tot cu TVA. In aceste 3 luni am demarat procedurile de licitatie pentru studiul de fezabilitate…Am solicitat reprezentantilor Companiei Nationale de Autostrazi si companiei care realizeaza studiul de fezabilitate al autostrazii Timisoara Moravita sa genereze o propunere de traseu care sa cuprinda Timisoara prin doua bretele, sa realizam a doua centura a Timisoarei la nivel de autostrada, sa fie incluse atat breteaua de est, cat si cea de vest„, spune Alin Nica.

CITESTE SI: Spitalul Judetean din Timisoara intra in santier pentru modernizare completa, dupa pandemie. Proiect de 10 milioane de euro pentru siguranta pacientilor si a personalului medical 

In domeniul Sanatatii, Alin Nica a vorbit despre proiectul de modernizare completa a Spitalului Judetean, care sa sporeasca siguranta pacientului, dar si  despre constructia modulara din curtea aceleiasi unitati medicale aflata in subordinea CJT.

Impreuna cu Spitalul Judetean am depus un proiect, suntem in lucru de fapt pentru a depune un proiect in valoare de 10 milioane de euro pentru a realiza reparatii capitale la acest spital. Am vazut cu totii ce inseamna cand petecesti. Daca initial era vorba de realizarea de retele interioare noi, tinand cont de faptul ca dupa Colectiv s-au modificat criteriile de autorizare ISU, trebuie realizate investitii majore inclusiv pe partea de izolare termica a cladirii. Si ne-am gandit, daca tot se va lansa Programul National de Redresare si Rezilienta, o reparatie capitala este neaparat necesara, nu doar pe exterior, ci si pe interior… Am realizat demersuri pe Programul Operational Infrastructura Mare cu Spitalul Judetean pentru a realiza o constructie modulara pentru ATI. Vorbim de 22 de paturi, va amplasata langa Oncogen si sa fie legata printr-o pasarela de UPU. Ar putea fi gata pana in trimestrul 3 din acest an, daca va fi aprobat proiectul„, a spus Alin Nica.

O alta investitie majora despre care a tinut sa vorbeasca Alin Nica la 3 luni de mandat a fost cea de la Aeroportul International Traian Vuia, unde urmeaza sa fie finalizat noul Terminal de Sosiri Externe. Tocmai a fost lansata licitatia pentru amenajarea trotuarelor din jurul constructiei si accesul spre parcare.

Suntem in grafic cu noul Terminal Sosiri Externe, 4400 mp, 3 fluxuri de pasageri, 3 sisteme de benzi de bagaje, 10 puncte de control documente. In prezent, se lucreaza la identificarea nevoilor si a sursei de finantare, se pare ca va fi vorba de un credit pe care il va lua Aeroportul, pentru realizarea si a Terminalului de Plecari, de 3 ori mai mare, si va intra in executie dupa finalizarea investitiei la Teminalul de Sosiri„, spune Alin Nica.

CITESTE SI: Se cauta un constructor care sa amenajeze accesul catre parcare si trotuarele din jurul noului Terminal de Sosiri Externe de la Aeroportul Timisoara. Momentul in care vor ajunge primii pasageri 

Seful CJT a facut trimitere si la amenajarea bazinului de inot de la Jimbolia, unde e in asteptare iscalirea contractului pentru construire, apoi a vorbit de reabilitarea conacului Mocioni de la Foeni, care s-a calificat pentru fonduri norvegiene, si a reamintit in ce stadiu sunt proiectele pentru noul stadion, respectiv pentru noua Sala Polivalenta de la Timisoara.

In privinta fondurilor europene, pe langa 14 proiecte aflate in implementare, Consiliul Judetean a mai pus in miscare alte 7 in ultima perioada, sustine Alin Nica.

Am dorit sa le dinamizez cat mai mult. Deja in ultimele 3 luni, fata de cele 14 in implementare, castigate de CJ, am reusit sa depunem inca 3, doar in domeniul protectiei sociale, in valoare de 22,8 milioane de lei, prin Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului. Pe POIM FEDR si mecanismul fonduri norvegiene, 4 proiecte noi in valoare de 18,3 milioane, deci 7 nou depuse in aceste 3 luni… Vrem sa mai depunem proiecte noi de sustinere a Educatiei si destinate combaterii pandemiei, care vor fi depuse la finantare. Cele 14 aflate in implementare au o valoare peste 300 de milioane de lei” a precizat Alin Nica.

Presedintele Consiliului Judetean a mai spus ca in urmatoarele zile, la Timisoara va lua nastere Consiliul de Strategie si Consiliere Economica, pe care l-a promis inca din campania electorala. Din acest organism, care va stabili strategii de dezvoltare pentru judetul Timis, vor face parte reprezentanti ai CJT si Primariei Timisoara, ai tuturor universitatilor din oras si ai marilor companii din intreg judetul.

CITESTE SI: Urmeaza concedieri la Consiliul Judetean Timis. Alin Nica: Putem functiona cu cel putin 10% mai putini angajati Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 6comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. fara sa fiu mb al vreunui partid, nu imi pasa din ce partid ii. Dar se vede dif de experienta intre Nica si Fritz. Se vede ca Nica a muncit la viata lui. As fi curios sa faca un raport si Fritz din pacate cred ca ar lasa foaia goala.

 2. O simpla remarca ce legatura are Alin Nica cu investitiile de pe aeroport care apartine in totalitate ministerului transportului si fondului proprietatea si tot ce se face acolo in din banii AIT si minister si fonduri europene, si autorizxatia emisa de primaria Ghiroda……..asa sa ne laudam sa puna botu fraierii si sa mituim ziaristii pt aricole cunoastem politica asta de 30 de ani. PS: veti vedea in scurt timp cine este cioara asta vopsita Alin Nica (putini cunosc cine ii individu asta si ce afaceri are si cine ii in spatele lui).

 3. Toate propunerile sunt bune …in special cea cu 2 bretele de autostrada est și vest ..acuma așteptăm să vedem

 4. DECAT alt paduche trist cu casu la gurita ..! Kantecaci D3 ca toți BOriti retardati MARS MA ca tio dam la MUYE de phulete cu voce de aur
  Ptr LIVACHE of course șobolan galben

 5. „DECAT alt paduche trist…”

  Doar alt paduche …
  Invatati in plm , sa vb. corect , altfel isi vor bate paula de voi toti politicienii .Popor de prostalai .

 6. Da, a reusit o enumerare corecta/ fluenta dar tot n-am inteles care a fost contributia lui…probabil acele proiecte pe fonduri norvegiene existau macar in draft si, oricum, sunt foarte mici. Asteptam continuarea in nr viitor!