Alin Nica despre Centrul de Proiecte al Primariei Timisoara: O structura nelegala si in neconformitate cu dosarul de candidatura pentru Capitala Culturala a Europei

TIMISOARA. Presedintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica, este de parare ca Centrul de proiecte al Primariei Timisoara este o structura nelegala si Timisoara ar putea avea trei ‘capitale europene’ in anul 2023, cate una pentru fiecare finantator.

CITESTE SI: Simona Neumann si-a dat demisia de la TM2023: Va fi nevoie mai degraba de decizii constructive, decat de ‘salvatori’ cu o viziune distorsionata asupra trecutului si una, deocamdata, neclara in ceea ce priveste viitorul imediat 

Alin Nica spune ca regreta plecarea Simonei Neumann din Asociatia TM2023, dar ca in continuare CJ Timis va sustine aceasta asociatie.

Consider  o pierdere orice om care pleaca din asociatie, mai ales ca experienta doamnei Neumann la nivel european este recunoscuta si apreciata. Asociatia este structura de implementare a acestui proiect vital pentru Timisoara si nu vad niciun motiv pentru care aceasta asociatie sa fie exclusa din implementarea proiectului TM2023. Noi am sustinut si vom sustine in continuare asociatia ca unica autoritate de implementare a acestui proiect. Eu sper ca Primaria Timisoara si Ministerul Culturii, impreuna cu noi, Consiliul Judetean, sa reusim sa trecem peste aceste bariere si obstacole care au impietat in trecut asupra bunei desfasurari a proiectului si sa facem din Timisoara Capitala Europeana a Culturii un proiect de succes. CJ Timis a demonstrat ca este un partener serios, isi va respecta toate anagajamentele financiare pe care si le-a luat, de a contribui si a sustine programul cultural, dar si obiectivele de investitii pe care ni le-am propus„, a declarat Alin Nica.

Presedintele CJ Timis atrage atentia ca exista posibilitatea ca fiecare finantator, Consiliul Judetean, Primaria Timisoara si Ministerul Culturii sa organizeze evenimente in anul Capitalei Culturale Europene, lucru absolut absurd si deloc bun pentru Timisoara.

Daca nu exista colaborare intre cei trei finantatori, vom avea trei capitale europene ale culturii, adica fiecare isi va face cate o capitala proprie, ceea ce mi se pare absurd. Sper sa nu ajungem in aceasta situatie, dar masurile luate unilateral, asa cum am vazut ca a facut Primaria Timisoara, de a-si face un centru de proiecte si de a angaja o echipa curatoriala si dupa aceea sa incerce sa ne faca pe noi, ceilalti parteneri, sa acceptam toate aceste miscari unilaterale, nu cred ca este o solutie pe care s-o punem in aplicare. Cred ca discutiile intre cei trei finantatori sunt esentiale pentru deblocarea situatiei din asociatie, fiindca aceasta este cadrul formal acceptat de Comisia Europeana de implementare a acestui proiect. Este si cadrul legal, prin Legea 198, singura structura de implementare a capitalei culturale. Daca unul dintre parteneri se supara sau nu-i convine ceva, eu cred ca proiectul e mult mai important decat supararile unora si trebuie sa trecem peste acestea, in interesul Timisoarei„, a mai spus Nica.

Alin Nica a mai sustinut ca Centrul de proiecte al Primariei Timisoara este nelegal, din perspectiva dosarului de candidatura.

Centrul de proiecte este o structura nelegala si in neconformitate cu dosarul de candidatura. Noi noi nu am fost consultati la infiintarea lui, banuiesc ca e o structura pentru partea lor de proiecte. Asociatia TM 2021 teoretic se poate desfiinta prin vointa membrilor asociatiei. Vom vedea ce se va intampla, noi suntem doar un membru. Eu vreau sa continue si sa faca din 2023 un proiect de succes„, a declarat Alin Nica.

Va reamintim, inca din primavara, prmarul Dominic Fritz a infiintat Centrul de Proiecte al Primariei Timisoara, unde a facut zeci de angajari si caruia i-a alocat peste 11 milioane de lei care au fost cheltuiti prin mai multe apeluri. Apoi, edilul a anuntat ca nu mai finanteaza Asociatia TM2023, urmand ca evenimentele dedicate anului Capitalei Culturale Europene sa le deruleze prin propria structura.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. bla spune:

  sa continue ce ? Asociatia nu a facut nimic cum trebuie din 2016 pana acum. am fi putut avea in 2022 festivaluri, evenimente la a 5-a sau a 6-a editie, deja cu traditie ! 5 ani pierduti ! cum sa continui cu acelasi sistem ????

 2. asa_nu spune:

  Probabil ca Asociatia Timisoara TM2023 condusa acum fie de Fritz, fie de Latzcau, fie de Ana Muntean, se va ocupa de promovarea unui mare festival de muzica Gospel ca doar Fritz atat stie.

 3. Nelu spune:

  Daca va fi condusa asociatia de Latcau atunci va fi un festival al ipocritilor incapabili. Daca va fi condusa de Ana atunci va fi un festival de facut clante interzis persoanelor sub 18 ani.

 4. Andrei spune:

  Alin Nica: rusinea Timisoarei.