Alin Nica: ‘Daca se va pierde finantarea pentru DJ 691, este doar meritul USR’ (P)

Drumul Județean 691 care face legătura între Timișoara și urcarea pe autostrada A1 prin Dumbrăvița provoacă o adevărată furtună în administrația și politică din Timișoara. Președintele CJT, liberalul Alin Nica, îi acuză pe USR-iștii de la Primăria Timișoara că blochează în mod deliberat acest proiect cu scopul de a pune în pericol finanțarea europeană care asigură realizarea acestui drum județean.

Extinderea la patru benzi a drumului județean 691 ar fi posibilă dacă Primăria Timișoara ar accepta mutarea stâlpilor de susținere a rețelelor electrice pentru troleibuz. Deși există un Acord de Parteneriat cu primăriile din Timișoara și Dumbrăvița, inclusiv pentru predarea acestor stâlpi, cele două administrații refuză să respecte înțelegerea, nu vor un Protocol cu sarcini clare și blochează șantierul de pe acest drum.

Refuzul Primăriei Timișoara de a preda stâlpii și rețelele de alimentare pentru troleibuze echivalează cu blocarea și, în curând, pierderea finanțării europene. Noi, la Consiliul Județean Timiș am reușit să restartăm proiectul care avea oricum multe puncte slabe și lacune. Acum avem toate elementele pentru a reporni lucrările. În două săptămâni, vom avea încheia depunerea ofertelor de execuție lucrări pentru tronsonul de la benzinăria Socar la autostradă, însă, în absența colaborării Primăriei Timișoara pe tronsonul 1, nu putem atinge indicatorii de proiect. Este un sabotaj față de cetățeni și față de parteneri. Primăria Timișoara s-a comportat neloial interesului comunității și a acționat strict pe considerente politice” a spus Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Din păcate, nu e prima oară când echipa USR de la Primăria Timișoara se comportă în acest fel. Cel mai recent exemplu este cel cu parcarea etajată din centrul Timișoarei unde Primăria ne-a ținut blocat proiectul doar din considerente politice și electorale. Așa fac și acum cu stâlpii de pe DJ 691. Am încercat toate variantele pentru a-i convinge că nu o fac pentru mine, ci pentru zecile sau sutele de mii de șoferi care trec pe acel drum mergând spre autostradă. Nu îi interesează. Cum să lărgești drumul fără să scoți stâlpii? E la mintea cocoșului, însă ce să priceapă ei despre investiții când nu sunt în stare să finalizeze proiecte lăsate la cheie de administrația liberală”, a mai spus președintele PNL Timiș, Alin Nica.

Dacă se va pierde finanțarea europeană pentru DJ 691, este doar meritul USR Timiș. Mi-e foarte greu să înțeleg cum pot dormi liniștiți acești oameni știind că fac rău prin acțiunile lor politice de cea mai joasă speță”, a completat Alin Nica.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. A început campania?

 2. Nica a început campania de mult și în nesimțire depășește cu mult pe oricine și mai o informație pentru domnul Nica stați liniștit pentru că nu mai fraieriți pe nimeni și ultimul prost pe stradă vă cunoaște șmecheriile pe la spate .

 3. macar acum sunteti ok si ati pus P-ul :))

  „Mi-e foarte greu să înțeleg cum pot dormi liniștiți acești oameni…”
  – la fel cum doarme si NImiCA, ma mir cum nu ia foc cand trece pe langa o biserica, la cate minciuni (platite!!) scoate pe gura

 4. Mai Nica fa tu descărcarea până la centura din nord a Timișoarei, termina centura de sud și grabeste-te – până mai sunteti la putere- cu centura de vest. Iti garantez ca atunci- deși centura nu va avea 4 benzi- nimeni nu se va opune pentru a face si prin Dumbrăvița sosea cu 4 benzi, deși veti avea probleme cu circulatia. Succesori de EBA!

 5. Articol platit ca sa ce? Oricum aveti reporteri ce scriu gratuit articole pentru PNL… 🙂 )))
  NImiCA nu va mai iesi nimic in 2024.

 6. USR isi arata coltii – asta e toata stirea . Si cu siguranta USR va cere ceva la schimb de la PNL. cu siguranta ceva greu. Asa functioneaza politica, si USR, inainte de toate dovedeste inca o data ca este doar un alt partid. Nimic altceva. Pornind de la furtuna electorala de a schimba radical in bine politica romaneasca au ajuns sa tina prizonieri administratia judeteana. Cine ar fi zis ca USR va ajunge asa de jos ?

 7. dar văd că doarme foarte liniștit d-nul Nica cu mizeria de la sengiratoriu ieșirea din Dumbravita pana la urcare pe autostrada, de mai bine de 4 ani ne rupem și stricam mașinile pe acest traseu fără stâlpi, spart și stricat de consiliul județean Timiș.
  arătați acolo ca sunteți în stare de ceva, nu doar de stricat și spart.
  După aceea sa va doară capul de somnul celorlalți.

 8. De ce nu se incep lucrarile dinspre autostrada spre oras pana se rezova ?