Alin Nica anunta ca a gasit investitor pentru zona cargo a Aeroportului Timisoara. Ce le cere autoritatilor de la Bucuresti

TIMISOARA. Presedintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica, care se afla in aceste zile la Dubai, la cea mai mare expozitie a lumii, unde judetul nostru este reprezentat, a anuntat ca a avut o prima discutie cu investitori interesati de constructia zonei cargo de pe Aeroportul din Timisoara.

CITESTE SI: Trebuie golite de muraturi, vechituri si biciclete multe buncare la Timisoara, dar avem si unele operationale. 19 adaposturi civile din 92, inventariate. Unde ne refugiem in caz de razboi sau cutremur? 

Nica cere autoritatilor de la Buucresti sa transfere Aeroportul Timisoara in proprietatea publica a judetului Timis pentru a simplifica investitiile viitoare si atrage atentia ca legea romaneasca de multe ori incurca investitorii.

Alin Nica i-a transmis si un mesaj ministrului Transporturilor, timisoreanul Sorin Grindeanu, de a ajuta la transferarea celor 46 de hectare pentru realizarea cat mai rapida a centrului intermodal de transport.

Astăzi, în cadrul deplasării la Expo Dubai, am discutat cu Anyian Kutty despre construcția unei zone cargo la Aeroportul Timișoara. Directorul executiv de la compania Clarion este foarte interesat de proiectul pe care i l-am prezentat, astfel că și-a arătat disponibilitatea să ne viziteze până la sfârșitul lunii martie.
Partea dificilă în astfel de acțiuni de diplomație economică este să explici unor oameni hotărâți și dornici să se implice că, în România, legislația te poate încurca în loc să te ajute, iar colaborarea între instituții nu e tocmai punctul forte al țării noastre. Din punct de vedere al investitorului străin, dacă azi ai luat decizia, în câteva săptămâni bagi excavatorul în teren.
Consiliul Județean Timiș încă așteaptă Hotărârea Guvernului pentru trecerea din proprietatea publică a Statului Român şi administrarea Ministerului Transporturilor în proprietatea publică a judeţului Timiş a 46 hectare de teren pentru realizarea centrului intermodal de transport. M-ar bucura mai mult interes pe această temă din partea ministrului Transporturilor, mai ales că este timișorean. M-am așteptat să știe situația de acasă și să înțeleagă oportunitatea unui astfel de proiect.
Este binecunoscut faptul că, la nivel cargo, Timişoara se situează pe unul dintre principalele culoare de zbor care fac legătura dintre Asia Centrală și Europa. Avantajele de tip geografic, actualul context geopolitic, alături de potenţialul infrastructurii şi situaţia economică ar putea facilita crearea unui pol euroregional și european de alimentare intermodal de marfă. Timișoara nu are voie să rateze o asemenea șansă.
Consiliul Județean Timiș și-a făcut treaba și a atras investitori, rămâne de văzut dacă și Bucureștiul își face partea sau interesele județului nostru vor fi puse la coada listei de priorități”, a scris Nica pe Facebook.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Mioriticus spune:

  Nu știu ce a găsit sau nu dar astăzi am avut drum către Giarmata și m-am gândit mult la domnul Nica probabil a sugițat toată ziua.

 2. Mircea spune:

  Putem sti daca in tara exceptand Timisoara si Bucurestiul mai exista alt aeroport care sa nu apartina autoritatii locale ?

 3. Bila spune:

  Oare o rezistenta la nocturna de la stadion nu a găsit?

 4. eu spune:

  asta nici robinet in baie nu este in stare sa gaseasca …