Noutati :

Alianta Vestului va avea sediul central la Timisoara, in Primaria Veche

27 martie, 2019 - 06:00 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Dupa ce la finalul anului trecut, la Timisoara, se infiinta Alianta Vestului, o structura care cuprinde orasele Timisoara, Cluj Napoca, Oradea si Arad, acum, consilierii locali din Timisoara au votat pentru ca sediul AVE  sa fie la Timisoara.

Alianta Vestului va functiona in cladirea primariei Vechi din Piata Libertatii, la etajul 1, iar sediul va fi format din patru incaperi, in care pana anul trecut a functinat Biroul Economic al Primariei.

„Am hotarat, noi, cei patru primari care am avut initiativa de creare a Aliantei Vestului, ca sediul aliantei sa fie in Timisoara. Noi am considerat ca locul potrivit este Piata Libertatii, Primaria Veche, prin urmare, acolo s-a aprobat astazi, in consiliul local, alocarea de spatiu. Asa s-a considerat, sa fie sediul la Timisoara, nu sunt motive speciale, noi suntem parteneri egali, toate cele patru orase sunt, consider eu, de prim plan ale Romaniei, respectate ca atare, recunoscute ca atare si nu exista intre noi ambitii sau orgolii. Conducerea va fi rotativa”, a spus primarul Nicolae Robu.

Momentan, reprezentantii AVE lucreaza la constituirea juridica si inca nu au intocmit proiecte pe care sa le implementeze, insa au stabilit ca primarul Timisoarei sa fie primul presedinte al Aliantei.

„Conducerea va fi rotativa. Primul presedinte s-a hotarat sa fiu eu, pe un an, asa este mandatul. Deocamdata, trebuie sa ne constituim juridic, sunt gata documentele de constituire juridica, statutul si actul constitutiv, le vom transmite instantelor sa parcurga procedura legala si cand vom avea personalitate juridica, vom angaja inclusiv experti care sa elaboreze proiectele, de la noi vin doar idei de proiecte si expertii vor fi cei care vor detalia lucrurile si vor aprofunda si desigur vor genera proiecte”, a completat Nicolae Robu.

Va reamintim, in 8 decembrie 2018, primarii Nicolae Robu (Timisoara), Emil Boc (Cluj-Napoca), Gheorghe Falca (Arad) si Ilie Bolojan (Oradea) au semnat, la Timisoara, documentele de infiintare a Aliantei Vestului, initiativa prin care se doreste in special atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea economica a zonei de vest a tarii.

Initial, actiunea celor patru primari a fost numita Patrulatera Vestului, insa avand in vedere interesul mare pentru proiect aratat de alte administratii publice locale din aceasta parte de tara, odata cu semnarea acestui document, numele asocierii s-a schimbat din Patrulaterala Vestului in Alianta Vestului (AVE), pentru a se evidentia caracterul ei deschis.

Semnarea documentului a avut loc la sediul primariei Timisoara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Alti bani, alta distractie. Cand se fac angajari si expertii ce trebuie sa stie?